Thursday, May 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Veliki plan Bullsa: LeBron James i Phil Jackson

Chicago Bullsi su u povijesti NBA lige šest puta bili prvaci, a svih šest titula se vezuju za najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana, ali i za najtrofejnijeg trenera Phila Jacksona.

Trener Jackson je vodio momèad tijekom tih šampionskih godina (1991., 1992., 1993., 1996., 1997. i 1998. godine), nakon èega je otišao u Los Angeles Lakerse s kojima je dosad osvojio èetiri naslova prvaka, a juri i prema petom s tim klubom, buduæi da Lakersi trenutaèno u finalu Zapada vode protiv Phoenixa 2-1.

U Chicagu žele oživjeti sjeæanja na devedesete godine i Jordanovo, odnosno Jacksonovo vrijeme. Scenarij je jasan, kažu mnogi amerièki izvori: žele tijekom ljeta dovesti LeBrona Jamesa, koji je slobodan igraè za nekoliko tjedana i sam drži svoju buduænost u rukama, a uz to Bullsi žele vratiti i trenera Phila Jacksona.

Zadnjih godina Chicago tek uspijeva doæi do doigravanja, ali i redovito gubi u prvom krugu, a nakon što su ove sezone ispali od Clevelanda otpustili su dosadašnjeg trenera Vinnyja del Negra.

Prièe oko LeBrona i Jackson su zasad samo prièe, no Bullsi po navodima sports.yahooa misle ozbiljno po oba pitanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE