Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Veliki povratak “Malog Garnetta”

Trnovit je bio put koji je Darius Miles morao prijeæi da bi od zaboravljenog igraèa s mikrofrakturom koljena ponovno zaigrao NBA košarku, i to zajedno s idolom Kevinom Ganettom. Pitanje je može li vratiti staru formu.

Za igraèa èiji su glavni aduti bili eksplozivnost i brzina, jako je bitno koliko je ta njegova ozljeda ostavila traga. Èovjek nije nigdje igrao veæ dvije godine, a za to vrijeme bio je podvrgnut mukotrpnoj rehabilitaciji. Puno je onih koji misle da Darius više nikad neæe postiæi igru kakvu je nekad imao, ali ipak je najvažnije èuti njegovo mišljenje.

Na rehabilitaciji sam od lipnja. Spreman sam, ali mislim da se mogu dovesti u još bolje stanje. Sve se svodi na održavanje snage u mojim nogama i pronalaženju pravog tajminga. Uzbuðen sam i jedva èekam opet zaigrati. Istina, moja noga više nikad neæe biti na 100%, ali mislim da mogu postiæi nekih 90-95%.”

Miles je uzbuðen što æe napokon igrati u momèadi koja pobjeðuje i koja igra u play-offu. Naime, 26-godišnji Darius do sada nikad nije zaigrao u play-off utakmici.

Sanjao sam o ovome, ali nikad nisam mislio da æu igrati u ovako talentiranoj ekipi. Dosad sam igrao u momèadima koje su gubile veæinu utakmica, a to se znalo i prije sezone. Nikad nisam bio u play-offu, nikad u momèadi s pozitivnim scoreom. Zastrašujuæe je znati da moja momèad ostvaruje 60 pobjeda u sezoni i da ima tako bogatu povijest.”

Zanimljivo je da se Miles sada napokon susreæe s Garnettom, igraèem s kojim su ga toliko usporeðivali. Jednom davno, kad je Miles završio srednju školu East St. Louis, podijelio je naslovnicu Sports Illustrateda s Garnettom. Od tada ih neprestano usporeðuju, prvenstveno zbog fizièke sliènosti. Miles sada konaèno ima priliku zaigrati s idolom iz djetinjstva.

Kevin Garnett je bio moj najdraži igraè dok sam bio u srednjoj školi. I još uvijek je. Zuvijek æu se sjeæati trenutka kada sam ga prvi put upoznao. Imali smo puno dvoboja kad sam bio mlaði, ali igramo razlièite pozicije.”

Povratnik Miles je spreman podrediti se momèadi u svakom smislu: “Moj cilj je da budem snaga koja dolazi s klupe. Da donosim nešto novo u igru. A ako Doc (Rivers) kaže da se odigra nešto preko mene, mogu i to. Zaista želim biti dio momèad, želim doprinositi i nikomu ne smetati, želim biti šesti igraè kao što je Posey bio za ovu momèad.”

Ovakva filozofija može samo pomoæi Celticsima jer šampionske momèadi uvijek su obilovale timskim igraèima, onima koji su spremni podrediti se ekipi i igrati svoju ulogu. Miles je nekada bio nositelj igre i glavna zvijezda, igrao je više za publiku, nego za ekipu. Njegovu igru karakterizirala su zakucavanja i atraktivni potezi, ali to nije previše pomagalo njegovim momèadima. Darius zna da se to sad mora promijeniti.

I na kraju, još jedan dokaz koliko je Darius sretan zbog svog povratka: “Zbilja sam blagoslovljen što sam nakon katastrofalne ozljede potpisao ugovor s aktualnim prvacima. Nitko to nije oèekivao. Ovdje se radi o naslovu prvaka i velikim postignuæima, a ne o meni. Imam samo 26 godina. Prošlih godina sam gledao ove momke na televiziji, a sada igram s njima.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE