Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Veliki preokret Dallasa pod vodstvom Nowitzkog

Dallas Mavericksi nalaze se nadomak prolaska u Finale NBA lige. Noæas su pobjedom 112:105 nad Oklahomom ostvarili i svoju treæu pobjedu i samo ih jedna dijeli od prolaska dalje. Cijeli tijek susreta Oklahoma je imala vodstvo i Dallas je tek na kraju velikim preokretom uspio izboriti produžetak i na kraju pobjedu.

- Advertisement -

Igraèi Oklahome sjajno su ušli u susret, s puno trke i laganih koševa. Pogodili su svojih prvih 9 šuteva te su nakon samo 4 minute igre bili na prednosti od 10 poena. Od poèetnih 18 poena Oklahome 10 je bilo djelo Kevina Duranta. Prednost je košem Nicka Collisona iznosila i 12 poena razlike što je Dallas koševima Dirka Nowitzkog uspio smanjiti na 9 do kraja poèetne èetvrtine.

Oklahoma sjajno otvara i drugu èetvrtinu. Kao i na poèetku utakmice, prvih nekoliko minuta su bili nepogrešivi. No nije ni Dallas ništa zaostajao, i oni su pogaðali sve svoje šuteve te su zahvaljujuæi tricama Terryja i Nowitzkog sprijeèili Oklahomu da napravi nedostižnu prednost. Kako je èetvrtina odmicala tako se Dallas malo po malo približavao. Slobodnim bacanjima Nowitzkog uspjeli su smanjiti zaostatak na samo 3 poena u nekoliko navrata. Durant je svojim pogoðenim slobodnim bacanjima postavio rezultat na poluvremenu 59:54 za domaæine.

U treæoj èetvrtini nije bilo onakvih razdoblja kao u prve dvije u kojima su ekipe pogaðale sve što su uputile prema košu. Nowitzki je nastavio sa svojom vrlo dobrom igrom te se njegovim košem Dallas približio i na 2 poena razlike, ali uvijek bi Oklahoma imala odgovor i nije dopuštala protivnicima da izjednaèe rezultat. Durant je u samo nekoliko sekundi postigao 6 poena i tako ponovno poveæao prednost svoje ekipe na 9 poena razlike. Ali ponovno se Dallas približio, još jednom su uspjeli doæi na samo jedan koš zaostatka pred kraj èetvrtine, no ponovno nisu uspjeli izjednaèiti rezultat.

- Advertisement -

U posljednju se èetvrtinu ušlo s prednošæu Thundera od 4 poena a boljom igrom u poèetnim minutama uspjeli su tu prednost i poveæati. Durant je nastavio puniti koš Dallasa te je prednost domaæina 5 minuta prije kraja iznosila najveæih na utakmici 15 poena razlike. Nakon toga Oklahoma je gotovo potpuno stala a Dallas je uglavnom s linije slobodnih bacanja smanjivao tu prednost. Jedan od problema Thundera je bio i taj što je James Harden napravio svoj šesti prekršaj te su morali do kraja utakmice igrati bez njega. Nowitzki je bio nezaustavljiv te je Dallas svaku loptu stavljao u njegove ruke što je on znao iskoristiti. Serijom 17-2 na krilima sjajnog Nowitzkog koji je pogodio veliki broj teških šuteva Dallas je konaèno uspio izjednaèiti rezultat 6 sekundi prije kraja. Svoj posljednji napad regularnog dijela utakmice Oklahoma je vrlo loše odigrala, Durant je pokušao šutirati tricu s velike udaljenosti ali ga je Marion blokirao. Imao je Dallas još jednu sekundu do kraja, ali nakon timeouta nisu uspjeli realizirati napad te se otišlo u produžetak.

Prve koševe u produžetku postiže Nowitzki te je Dallas preuzeo vodstvo po prvi puta u utakmici. Iako je Oklahoma šutirali nekoliko nerezonskih trica, ipak su uspjeli držati rezultat u egalu. Jason Kidd je pogodio tricu 40 sekundi prije kraja i tako stavio veliki pritisak na igraèe Thundera. Westbrook je promašio sljedeæi napad dok je Kidd povisio prednost Dallasa s linije slobodnih bacanja na 5 poena. Sljedeæi napad Durant promašuje tešku tricu i ponovno Kidd pogaða oba bacanja i utakmica završava rezultatom 112:105.

Dirk Nowitzki završio je utakmicu sa 40 poena i 5 skokova, Jason Terry pridodao je 20 poena, a Kidd 17, ukljuèujuæi posljednjih 7 poena na utakmici. Dallas je ovom pobjedom poveæao vodstvo u seriji na 3-1 te je moguæe da æe u sljedeæoj utakmici, na svome terenu, potvrditi prolazak u Finale lige.

Oklahomu je predvodio Kevin Durant sa 29 poena i 15 skokova, Westbrook je pridodao 19 poena, 8 skokova i 8 asistencija, a Serge Ibaka 18 poena uz 10 skokova. Velikim padom pred kraj utakmice Oklahoma je pokvarila sve što je marljivo gradila tijekom cijelog susreta. Imali su èak 20 napadaèkih skokova, 15 više od Dallasa, ali na kraju to nisu uspjeli pretvoriti u pobjedu.

Peta, možda i posljednja utakmice ove serije igra se 26. svibnja od 03.00 sati po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE