Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Veliki preokret, Jason Kidd Dallas mijenja New Yorkom

Velik preokret dogodio se u sluèaju Jasona Kidda i njegovog ostanka u Dallas Mavericksima. Iako je Kidd bio danima u pregovorima s Mavericksima, danas je odluèio sve prekinuti i dati usmenu potvrdu New York Knicksima da æe za njih igrati sljedeæe sezone.

Mavericksi su Kiddu nudili trogodišnji ugovor vrijedan 9,5 milijuna dolara, no Kidd je to, zbog trenutno nepoznatnih razloga, odbio te je odluèio karijeru nastaviti u Knicksima. Službeno se ugovori mogu potpisivati 11. srpnja, tako da je za sada sve na usmenom dogovoru, no ti dogovori se uvijek ispoštuju.

Knicksi planiraju da æe Kidd biti zamjenski razigravaè i mentor Jeremyju Linu koji je zaštiæen slobodan igraè i ima nekoliko ponuda, no èelnici New Yorka æe izjednaèiti svaku ponudu i zadržati ga.

Kidd je veæ “zagazio” u 39. godinu života i nema još mnogo košarke pred sobom. Stoga i èudi ponuda Dallasa od 3 godine, a još nije poznato koliki ugovor æe mu Knicksi dati, no vjerojatno æe biti na 2 ili 3 godine. Jedan je od najboljih razigravaèa u povijesti NBA lige te je meðu tri najbolja igraèa u povijesti lige u tri kategorije – asistencije, ukradene lopte i pogoðene trice. Prošle je sezone bio na prosjecima od 6,2 poena, 5,5 asistencija te 4,1 skoka po utakmici što je dosta slabije od njegovih prosjeka karijere koji iznose 13 poena, 9 asistencija i 6,4 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE