Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Velikodušni Jazzeri

U moru priča i špekulacija ususret trade deadlineu i NBA All-Star vikendu, saznali smo i jednu vijest koja bi momčad Utah Jazza mogla podići u očima ljubitelja košarke diljem svijeta.

Naime, poznato je kako je NBA liga od sljedeće sezone dopustila reklame na svojim dresovima, što su odmah iskoristile neke momčadi (Boston Celtics, Philadelphia 76ers, Sacramento Kings i Brooklyn Nets) te potpisale višemilijunske i višegodišnje ugovore s poznatim kompanijama čije ćemo logotipe od iduće godine moći vidjeti na prsima najboljih svjetskih košarkaša.

Sljedeći su se na to odlučili u Salt Lake Cityju te potpisali trogodišnji ugovor sa softverskim gigantom Qualtricsom. No, umjesto da taj isti Qualtrics pogura svoje ime na dres Jazzera, oni su se odlučili promovirati svoju akciju „5 For The Fight“ (Pet za borbu), koja sakuplja novac za istraživanje raka i borbu protiv te zloćudne bolesti.

Jazzeri su već u razne svrhe koristili Qualtricsove proizvode, no sad je potpisano i službeno sponzorstvo. Predsjednik kluba Steve Starks nije krio oduševljenje.

Ovo je jedno od najvećih partnerstva u klupskoj povijesti i uključuje nešto više od samog znaka na dresu“, kazao je Starks te nadodao kako je bilo dosta zainteresiranih za „prišivanje“ svojeg imena na dres i novca u kasu Jazza:

Bila je dosta velika potražnja. Imali smo stvarno velik izbor, ali nismo razmišljali samo s financijskog aspekta, već smo htjeli napraviti dogovor koji će biti značajan na nekoliko razina.“

Kako smo već naveli, riječ je o trogodišnjem ugovoru koji započinje prvim danom sezone 2017./18., dok je financijski dio ugovora zadržan u tajnosti.

5 For The Fight“ kampanja je nastala prije godinu dana, a princip joj je takav da osoba donira pet dolara te na isto izazove pet drugih ljudi. Cilj je tako povezati što veći broj ljudi i skupiti 50 milijuna dolara koji će se iskoristiti u borbi protiv raka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE