Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vesely neæe igrati u Europi

Šesti izbor ovogodišnjeg drafta i jedan od najboljih mladih igraèa Europe, Èeh Jan Vesely odluèio je ostati u Americi iako u NBA ligi traje lockout koji æe najvjerojatnije odgoditi poèetak sljedeæe sezone na nekoliko mjeseci.

Postojale su glasine da æe se Vesely vratiti u Partizan u kojemu je proveo prošle tri godine, ali on se ipak odluèio na ostanak u Americi gdje æe se pripremati za sljedeæu sezonu u kojoj èelnici Washington Wizardsa imaju velika oèekivanja od njega.

“Vesely neæe igrati u Europi”, izjavio je za Washington Post njegov agent, Aleksandar Raškoviæ. “On æe doæi u SAD krajem rujna i ondje se pripremati do završetka lockouta.”

Vesely se na ovaj potez odluèio jer želi doèeti novu NBA sezonu što spremniji te ne želi riskirati moguæu ozljedu igrajuæi za neku europsku ekipu.

“Nismo željeli riskirati nekakvu ozljedu”, rekao je Raškoviæ. “Zašto bismo riskirali njegovu karijeru? Zašto ne bismo pokazali poštovanje prema Wizardsima? Oni su ga izabrali na draftu i njegova je obaveza da se pojavi zdrav i spreman u Washingtonu za poèetak NBA sezone.”

Vesely je prije nekoliko dana javio Partizanu da neæe ondje igrati i zahvalio im se na svim postignuæima koje su zajedno postigli u protekle tri godine.

“Odluèio sam doèekati kraj lockouta u Americi”, rekao je Vesely. “Prošle sezone u Partizanu osvojili smo tri titule, mislim da je to dobar naèin za rastanak. Uvijek æu pamtiti godine provedene u Srbiji. Partizan je bio kljuèna stanica u dostizanju mog sna, igranja u NBA ligi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE