Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Veteranska pojaèanja za Boston i Miami

Vodeæa ekipa Istoène konferencije, Boston Celtics danas je postigla dogovor s veteranom Troyjem Murphyem koji æe predstavljati pojaèanje u borbi za prekidom dominacije Lakersa.

Prošloga tjedna Murphy je bio igraè New Jersey Netsa. Kada je došao posljednji dan prijelaznog roka, Murphy je poslan u Golden State Warriorse, no tamo se nije dugo zadržao jer su èelnici Warriorsa odluèili otkupiti njegov ugovor. To mu je omoguæilo da postane slobodan igraè i kao takav pridruži se ekipi Bostona.

Murphy je prošle sezone igrao za Indiana Pacerse te je prosjeèno postigao 14,6 poena i 10,2 skokova po utakmici. Nakon prelaska u Netse muèio se s ozljedama te je nastupio u samo 18 utakmicama, a nije uspio ni približno pružati igre kakve je pružao u Indiani. Boston se nada da æe se Murphy ipak vratiti u staru formu i biti blizu double-double prosjeka.

Uz Boston, u utrci za Murphyja bio je i Miami Heat koji je takoðer uspio pronaæi veteransko pojaèanje. Rijeè je o bivšem razigravaèu Sacramenta i Atlante, Mikeu Bibbyju. Bibby je prošloga tjedna imao gotovo identiènu situaciju kao i Murphy, prvo ga je njegova ekipa, Atlanta, mijenjala u Washington a ondje su otkupili njegov ugovor èime je on postao slobodan igraè.

Danas je Miami otpustio Carlosa Arroya, èime je dano do znanja da æe Bibby uskoro pristupiti ‘zvjezdanoj’ ekipi s Floride. Iako još nema službene potvrde o dogovoru, posljednji potezi Miamija upuæuju kako je dogovor postignut i potrebno je samo formalizirati suradnju.

Miami æe ovime dobiti veterana koji je prošao mnogo toga u ligi i sigurno æe predstavljati veliko pojaèanje na poziciji razigravaèa. Iako je njegova obrana upitna, Bibby je još uvijek u moguænosti razigrati svoju ekipu te zabiti otvorene šuteve koji æe mu se sigurno otvoriti u igri s LeBronom Jamesom, Dwyaneom Wadeom i Chrisom Boshom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE