Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Damjan Rudež ubacio 11 poena Sunsima

Damjan Rudež skrenuo je pozornost na sebe u sinoćnjem ogledu njegovih Timberwolvesa protiv Phoenix Sunsa. Za dvadeset i dvije minute provedene na parketu Rudež je ubacio 11 poena uz jednu asistenciju i tri izgubljene lopte. Za tricu je šutirao 3/5, a za dva 1/1.

Hrvatskom reprezentativcu ovo je bio tek 10. nastup za Wolvese ove sezone, dok je 13 utakmica prosjedio na klupi ne dobivši ni sekunde.  Ova brojka od 10 nastupa izgleda još gore za Rudeža ako znamo da je u tih 10 nastupa čak 7 puta igrao manje od 10 minuta. Dva puta je igrao od 10-19 minuta, a samo jednom (sinoć) više od 20 minuta.

Na Rudežovoj poziciji krila/visokog krila u Minnesoti je prava gužva jer Wolvesi imaju nekoliko mladih igrača koje trebaju i žele razvijati, a onda i nekoliko dokazanih veterana, ali s obzirom da su Wolvesi tricaški jedna od najgorih momčadi u ligi Rudežovo glavno oružje bi im definitivno dobro došlo.

Damjan ove sezone tricu šutira 52% (9/17) i u tom segmentu, usprkos malenom uzorku, je najbolji Vuk. Pitanje je samo kada će trener Sam Mitchell prepoznati da mu je Rudež važniji u rotaciji i korisniji od recimo Tayshauna Princea koji igra suludih 20 minuta po utakmici bez ikakvog učinka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE