Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

VIDEO: Dirk Nowitzki prešao granicu od 30,000 poena!

Legenda i najbolji igrač u povijesti Dallas Mavericksa, svima omiljeni Dirk Nowitzki, postao je u sinoćnjoj pobjedi Mavsa nad Lakersima (122:111) tek 6. igrač u povijesti NBA lige koji je prešao granicu od 30,000 zabijenih poena.

Tako se pridružio legendama Wiltu Chamberlainu, Kareem Abdul-Jabbaru, Michaelu Jordanu, Karlu Maloneu i Kobeju Bryantu. Dirk je jedini igrač uz Bryanta koji je sve poene zabio s jednim klubom te je jedini internacionalac u uglednom društvu.

Iako je Dirku na ulazu u susret trebalo 20 poena do magične brojke, on je već u prvoj dionici zabio 18 poena šutirajući sa svih pozicija, da bi već na početku druge dionice svojim poznatim fadeaway šutom bacio u trans domaće navijače.

Veliki Nijemac je susret završio s 25 poena i 11 skokova šutirajući 9/13 iz igre, 3/4 s trice i 4/4 s linije slobodnih bacanja za samo 24 minute na parketu.

”Za mene je prvih 13 minuta ove utakmice pokazatelj jedne od najvećih karijera u povijesti. Savršena priprema, totala posvećenost, nevjerojatan natjecateljski duh i osjećaj za trenutak”, rekao je nakon susreta trener Mavsa Rick Carlisle.

Latest Posts

NE PROPUSTITE