Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Fantastičan debi Michaela Cartera-Williamsa

Sinoć su Philadelphia 76ersi uspjeli iznenaditi sve i na svome parketu svladati aktualne prvake lige, Miami Heat. Uvjerljivo prvo ime na parketu bio je rookie Sixersa, koji je oduševio sve prisutne i umalo upisao quadruple-double učinak u svojoj prvoj NBA utakmici karijere.

Michael Carter-Williams je 11. izbor ovogodišnjeg drafta te je odmah u prvoj utakmici pokazao da će biti pun pogodak. Svoj profesionalni debi otvorio je ukradenom loptom i zakucavanjem u kontri, a susret je završio s nevjerojatnim učinkom od 22 poena (šut 6/10, trice 4/6), 12 asistencija, 9 ukradenih lopti i 7 skokova.

Pogled u “povijesne knjige” govori da je jedino Oscar Robertson u svojoj prvoj NBA utakmici ostvario triple-double učinak, a Carteru-Williamsu nedostajala je samo jedna ukradena lopta da mu se pridruži. Više od 12 asistencija u prvoj utakmici karijere u povijesti lige imao je samo Ernie DiGregorio 1973. godine, dok je 9 ukradenih lopti uvjerljivo prvo mjesto u povijesti, gledajući samo prve utakmice profesionalne karijere za nekog igrača (drugo mjesto dijele Gary Garland i Ray Williams sa 6 ukradenih lopti).

Također, samo su još dvojica igrača u povijesti (gledajući sve utakmice, ne samo prvu u karijeri) ostvarila jednak ili bolji učinak od rookieja Sixersa, a to su Johnny Moore (23 poena, 13 asistencija, 9 ukradenih, 11 skokova 1985. godine) i Rocky Green (26 poena, 12 asistencija, 9 ukradenih, 7 skokova 1982. godine). Poprilično dobar ulazak u ligu za mladog Cartera-Williamsa, a isječke njegove sjajne predstave možete pogledati ispod:

Latest Posts

NE PROPUSTITE