Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Jason Kidd nadmudrio trenera Atlante

Osim što je postigao fantastièan triple-double, Jason Kidd je u samoj završnici utakmice na nevjerojatan naèin iskoristio svoje golemo NBA iskustvo.

Naime, minutu i 38 sekundi prije kraja utakmice pri rezultatu 97-95 za Hawkse Kidd se našao s loptom u posjedu i predvodio napad Dallasa za izjednaèenje kad je ugledao priliku kakvu bi rijetko koji košarkaš na planetu uoèio. Krajièkom oka opazio je da trener Hawksa Mike Woodson stoji izvan svog trenerskog prostora i brzim driblingom iznudio je kontakt s njim. Rezultat svega bila je tehnièka pogreška Woodsona nakon koje je Dirk Nowitzki realizirao slobodno bacanje, a Kidd u sljedeæem posjedu pogodio tricu.

“Vidio sam da je u igralištu, a nama je trebao nekakav koš. Morao sam prisiliti suce da naprave nešto u vezi toga. Treneri ne bi trebali biti u igralištu. NBA ima toliko pravila i postoji prostor za trenere koji neki treneri èesto proširuju. Uvijek kad je trener u terenu to mora biti tehnièka pogreška. Suci su ispravo postupili.” – komentirao je nakon utakmice svoj potez Kidd.

Woodson se nakon svega opravdavao da se pokušao skloniti s puta i izbjeæi kontakt s playmakerom Mavericksa, ali je ipak prihvatio sudaèku odluku i priznao svoju pogrešku. Utakmica je završila pobjedom Dallasa 111-103 nakon produžetka, a upravo je Kidd bio najbolji igraè na terenu s 19 koševa, 17 asistencija i 16 skokova. Iako su njegove brojke impresivne i unatoè èinjenici da je Nowitzki postigao 37 koševa svi æe ovu utakmicu zasigurno pamtiti po nevjerojatnom potezu jednog od najveæih playmakera svih vremena kojim je po tko zna koji put dokazao svoju genijalnost i košarkašku inteligenciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE