Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najbolja NCAA košarkašica brutalno udara

Brittney Griner, 19-godišnja košarkašica teksaškoga Baylor Sveuèilišta, pukom sreæom nije razbila nos suparnici nakon što ju je ova zaustavila osobnom pogreškom.

Incident se dogodio tijekom dvoboja sveuèilišnih ekipa Baylora i Texas Techa. Griner je svom snagom nadlakticom pogodila suparnièku igraèicu, Jordan Barncastle, u predio nosa. Udarena je košarkašica završila samo s raskrvarenim nosom. Zadovoljna zbog toga smijala se na klupi. Griner je zaradila iskljuèenje i povukla se u svlaèionicu.

Radi se o 203 centimetra visokoj igraèici na poziciji centra, koja uživa reputaciju najtalentiranije košarkašice u Americi, pa time i u svijetu. Može se reæi da nikad prije nije bilo tako atraktivne igraèice, koja fizièki dominira igrom i vrlo èesto akcije završava zakucavanjem.

Studentica je prve godine. Prošle je sezone proglašena najboljom srednješkolskom igraèicom u SAD-u.

Procjene njezina talenta idu tako daleko da je se smatra natalentiranijom ženskom igraèicom u povijesti košarke, piše Marca.

Griner æe zbog udaranja biti kažnjena od vlastitog kluba i disciplinske komisije NCAA lige, iako je zasad težina kazne nepoznata.

Latest Posts

NE PROPUSTITE