Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Ainge kažnjen zbog bacanja ruènika

S 25.000 amerièkih dolara kaznila je NBA liga generalnog menadžera Boston Celticsa Dannyja Aingea zbog ometanja igraèa suparnièke momèadi tijekom izvoðenja slobodnih bacanja.

Tijekom treæe èetvrtine druge utakmice polufinalne serije Istoène konferencije izmeðu Clevelanda i Bostona na liniji slobodnih bacanja našao se J.J. Hickson. U pokušaju da ga sprijeèi pri postizanju koša Ainge je, sjedeæi u blizini samog obruèa, visoko u zrak bacio ruènik pokušavši na taj naèin poremetiti koncentraciju i preciznost igraèa suparnièke momèadi.

U tom trenutku utakmice Boston je imao prednost od 23 koša (80-57), a Hickson je slobodno bacanje “stavio“.

“S tim se novcem može kupiti mnogo vrhunski izraðenih ruènika” našalio se trener Bostona koji je pobjedom 104-86 izjednaèio seriju na 1-1.

“Ne znam samo koja je razlika kada to èini maskota kluba. Možda bi se Danny trebao posuditi odijelo naše maskote Luckyja.”

Zanimljivo, s kaznom koju je NBA liga odredila Aingeu ne slaže se najbolji košarkaš Clevelanda LeBron James:

“Mislim da u njegovom potezu nema ništa spornoga. Meni je to bilo u redu, nemam ništa protiv toga.”

Rollins ugrizao Aingea:

Od 1981. do 1995. godine igrao je Ainge u NBA ligi, od èega najdulje baš u Celticsima (1981.-1989.). Igrajuæi u momèadi koju je predvodio veliki Larry Bird osvojio je dva naslova prvaka (1984. i 1986. godine). Godine 1988. nastupio je na svojoj jedinoj All Star utakmici.

Jednom je centra Atlanta Hawksa Treeja Rollinsa toliko iziritirao u igri da ga je ovaj ugrizao. Godine 1997., kada je kao trener vodio Phoenix Sunse u dvoboju protiv “svojih” Celticsa, njegov ga je vlastiti igraè, Robert Horry, gaðao ruènikom nakon što su se posvaðali tijekom minute odmora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE