Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Povratak Rajona Ronda na parket

Sjajan razigravač Boston Celticsa i jedan od najboljih na svojoj poziciji, Rajon Rondo sinoć se vratio na parket u utakmici protiv Los Angeles Lakersa, u kojoj su Celticsi izgubili rezultatom 107:104.

Kako je i bilo najavljivano, Rondo je odigrao u svakoj četvrtini otprilike po pet minuta te ih je ukupno skupio 19. Utakmicu je započeo u početnoj petorci, a završio s učinkom od 8 poena, 4 asistencije, 2 skoka i 2 ukradene lopte. Iz igre je šutirao 4/9, a svi zabijeni koševi su bili iz polaganja.

Ovo je bila prva utakmica Ronda od početka 2013. godine, kada je došlo do ozljede prednjih križnih ligamenata. Od početka se vidjelo da hvata ritam te je pokušao s nekoliko šuteva s poludistance, no nije pogodio. U drugoj je četvrtini ipak bio puno bolji te je u minutu i pol zabio svih svojih osam poena na utakmici i pokazao da nije zaboravio igrati. Uspješno je odigrao nekoliko akcija leđima okrenut košu, što bismo mogli češće gledati u situacijama kada promaši nekoliko šuteva. Kada se utakmica odlučivala lopta je bila u njegovim rukama, ali promašio je minutu prije kraja s poludistance za vodstvo te u zadnjoj sekundi susreta za produžetak.

Možemo istaknuti i kako je Rondo odmah po povratku dobio čast biti kapetanom ekipe te je postao tek 15. kapetan momčadi u povijesti franšize. Kao što se moglo očekivati, vidjeli smo nekoliko sjajnih dodavanja, posebice u tranziciji te će ekipa sada igrati brže i može se osloniti da će Rondo uvijek pronaći slobodnog igrača na parketu. Osim toga, njegova nesebična igra je “zarazna”, pa smo vidjeli i nekoliko sjajnih akcija u kojima su Celticsi došli do laganih prilika za poentiranje samo s brzim dodavanjima, u kojima se Rondu pridružio Kelly Olynyk, koji je odigrao utakmicu karijere s 25 poena, 7 asistencija i 5 skokova.

“Dobro sam se osjećao”, izjavio je Rajon nakon utakmice. “Kada sam se vratio u drugoj četvrtini bio sam uspuhan, ali to je za očekivati. Osim toga, nije bilo nikakvih problema niti sam osjećao ikakve probleme.” Još je dodao, jednako kao i trener Brad Stevens, da se nada kako će uskoro maknuti ograničenje od 20 minuta koje može provesti na parketu i da će tada moći slobodnije i bolje igrati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE