Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Promašaj stoljeæa s linije slobodnih bacanja

Dvoboj dviju vrhunskih sveuèilišnih košarkaških momèadi, Kansasa i Texasa, igran u ponedjeljak, obilježio je neviðeni promašaj s linije slobodnih bacanja.

Autor bizarnog èina mladi je student druge godine, bek-šuter Kansasa Brady Morningstar. Uzeo je loptu u ruke nakon jedne dvostruke tehnièke pogreške, pri vodstvu svoje momèadi 64-51, te mu je ona pri podizanju na šut jednostavno iskliznula iz ruku. Brže-bolje pokušao ju je uloviti i baciti prema košu. Sudac je svirao neispravno izveden šut.

“Izgledao sam sigurno poprilièno glupo. Smijali smo se tome nakon utakmice u svlaèionici” rekao je za lokalni dnevnik Morningstar pojasnivši što je do ispada dovelo:

“Lopta je bila vlažna. Jednostavno mi je iskliznula iz ruku. Bio sam zbunjen. Mogao sam je jednostavno pustiti da padne i isponova krenuti na šut, ali sam veæ zakoraèio na liniju. Pokušao sam se izvuæi malim skok-šutem kako je ne bih prekoraèio.”

Morningstar nije niti trebao biti izvoðaè. Slobodno bacanje trebao je pucati faulirani centar Cole Aldrich, no on je nakon suèeva zvižduka takoðer kažnjen tehnièkom, a to je bila njegova peta osobna greška. Trener Bill Self zadatak je potom povjerio svom najboljem šuteru, koji ove sezone slobodna bacanja izvodi sa 75% uspješnosti.

“Baš sam lijepo izabrao. (Smijeh.) Bit æemo sada na ESPN-ovu Topu 10 sljedeæih šest mjeseci” kazao je Self.

Latest Posts

NE PROPUSTITE