Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

VIDEO: Reggie Miller i 8 poena u 9 sekundi protiv Knicksa

Legendarni Reggie Miller je u svojoj karijeri imao jedan cilj više, cijele karijere bio je u misiji „pobijediti Knickse i ako je moguće dotući ih do koljena“, pa je tako i dobio nadimak Knick Killer. Da ima posebnu inspiraciju protiv Knicksa, Reggie je pokazao 1995. godine u prvoj utakmici doigravanja polufinala Istoka, kada je riješio vratiti dug Knicksima od prethodne sezone jer su Pacersi ispali u doigravanju od Knicksa nakon 7 mečeva. Indiana je gubila 6 poena razlike 18 sekundi do kraja i onda je Reggie uzeo stvar u svoje ruke.

Naime, 18.7 sekundi do kraja meča u Madisonu, Pacersi su gubili 105:99 i zadovoljna publika je počela napuštati dvoranu. Ali, onda je Milleru bilo dovoljno samo 8.9 sekundi igre da osigura sebi status najomraženije osobe u New Yorku. Prvo je Reggie poslije odlično izvedenog auta Pacersa pogodio trojku, da bi nakon lošeg izvođenja lopte Anthonyja Masona, ukrao loptu, povukao se do linije tri poena i pogodio još jednu nevjerojatnu trojku. Pacersi su potom napravili brzi faul nad Johnom Starksom koji je promašio oba slobodna bacanja. Patrick Ewing hvata loptu u napadu i promašuje šut, da bi se onda Miller konačno u gužvi dokopao lopte, a odmah je i fauliran. Reggie pogađa oba slobodna bacanja za vodstvo Pacersa na 7.5 sekundi do kraja meča. Knicksi su se spetljali na zadnjem napadu, tako da je do kraja ostalo 107:105 za Pacerse.

Pacersi su do kraja dobili tu seriju doigravanja sa 4:3, ali su zaustavljeni u finalu istoka od Orlando Magica istim rezultatom. Nedugo nakon toga, ligom je vladalo mišljenje da Pacersi mogu dobiti svakoga kada je Reggie na terenu.

Podsjetite se jedne od najboljih završnica u povijesti NBA lige koja će dugo ostati upamćena po nevjerojatnih 8 poena legende Pacersa, Millera za samo 8.9 sekundi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE