Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Šarić i Nurkić briljirali u međusobnom dvoboju, odličan i Zubac

Sinoć je u Moda Centeru odigrana jako uzbudljiva utakmica između domaćih Portland Trail Blazersa i Philadelphije 76ersa. Portland je na kraju slavio nakon produžetka rezultatom 114:108 a u glavnim ulogama bili su reprezentativci Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Jusuf Nurkić i Dario Šarić.

Nurkiću je promjena okolina izgleda fino legla nakon što je Denver zamijenio Portlandom, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i čini se kako su Blazersi nakon odrađenog trade izašli kao veliki pobjednici u odnosu na Nuggetse. Nurkić je sinoć za ekipu iz Oregona odradio 38 minuta te bio na granici triple-doublea, čak jako blizu i endemskog quadruple-doublea: ubacio je 28 poena (9/18 iz igre, 10/13 slobodna bacanja) uz 20 skokova, 8 asistencija, dvije ukradene lopte i čak 6 blokadi.

Na drugoj strani kod poraženih Dario Šarić je odigrao također sjajno. On je dobio čak 41 minutu na parketu i za taj period zabio također 28 poena (11/16 iz igre, 4/7 trice, 2/3 slobodna bacanja), a imao je još 9 skokova, 1 asist, 2 ukradene lopte ali i čak 5 izgubljenih.

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac vratio se nakon dvije utakmice pauze zbog ozljede u postavu Lakersa i odmah svojim učinkom pridonio pobjedi Lakersa koji su bili bolji od Sunsa 122:110. Zubac je dobio “samo” 14 minuta ali je u kratkom periodu bilo vrlo efikasan. Postigao je 14 poena, uhvatio 3 skoka, jednom ukrao loptu i blokirao 2 šuta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE