Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Shaq pobijedio Tysona Gaya u sprintu

Slavni amerièki košarkaš Shaquille O’Neal (38) u svome televizijskom šouu obièava ugošæivati i potom na dvoboje izazivati mnoge poznate javne osobe, i to na njihovu teritoriju.

U posljednjoj je emisiji na dvoboj u sprintu izazvao najbržega amerièkog atletièara Tysona Gaya. Što je važnije, uspio ga je pobijediti.

Pobjedu je, meðutim, uz pomoæ svog sprinterskog trenera za jedan dan, bivšega olimpijskog pobjednika Mauricea Greenea, izborio za pregovaraèkim stolom: Shaq je, naime, trèao tridesetmetarsku dionicu, postavljen trideset metara ispred Gaya, koji je imao pred sobom dvostruko dužu rutu.

Na koncu, Shaq je slavio premoæno. Pretrèao je 30 metara za 4.86 sekundi, dok je Gay svojih 60 metara apsolvirao za 6.08 sekundi. Košarkaš visok 216 centimetara i težak 147 kilometara bukvalno je dokazao da nije dvostruko sporiji od najbržeg èovjeka Amerike.

“Ne volim gubiti ni od koga, pa niti u ekshibicijskim utrkama. Izgleda da sam podcijenio svoga visokog i robusnog protivnika” rekao je na kraju utrke Gay.

Drugi dio dogaðaja bila je štafetna utrka na ukupno 200 metara (3×66.66m). S jedne strane borili su se Greene, DeSean Jackson (NFL) i O’Neal, dok su s druge bili Dwight Howard, košarkaš Orlando Magica, Chris Johnson (NFL) i Gay.

Oduševio je najdominantniji centar današnjice, 211 centimnetara visoki i 120 kilograma teški 24-godišnji Dwight Howard, koji se u prvoj dionici fantastièno držao s 12 godina starijim Greeneom. U drugoj su se izmjeni borila dva najbrža krilna igraèa u amerièkom nogometu, te je Jackson dokazao da je znatno brži od Johnsona, poznatog po tome da je ranije na dvoboj izazivao Usaina Bolta, da bi na koncu u samoj završnici Gay uspio preteæi Shaqa i tako mu uzvratiti za poraz u njihovoj dvoboj-utrci.

Vrijeme pobjednièke štafete bilo je 23.04, a gubitnièke 23.13 sekundi.

Na koncu, zanimljivo se vratiti na pregovore O’Neala i Gaya oko razdaljine meðu njima tijekom prve utrke, a koji su voðeni uživo ispred upaljene kamere s mikrofonom.

“Daj, Tysone. U utrci na 60 metara nema te nitko u Americi. Ni u svijetu. Nema te èak niti Oo-sain Bolten” rekao je mrtav hladan centar Boston Celticsa, dokazavši da ne zna kako se zove najbrži èovjek današnjice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE