Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Stanko Baraæ odlazi u NBA?

Hrvatski reprezentativac Stanko Baraæ sve ozbiljnije razmišlja o odlasku na drugu stranu Atlantika i da nastavi putem svojih bivših suigraèa Luisa Scole i Tiaga Splittera.

24-godišnji košarkaš je protekle sezone odluèio prihvatiti novu ponudu Caje Laboral te je produžio vjernost klubu do ljeta 2015. godine. No u ugovoru sa španjolskim prvakom stoji i klauzula koja omoguæava Baraæu odlazak u NBA ligu.

Još krajem godine kada je bio proglašen najboljim igraèem tjedna u Euroligi je za tamošnje medije izjavio: “NBA liga je uvijek san, ali imam još dosta posla u Europi.”

Naš (po)najbolji košarkaš je još 2007. godine pristupio NBA draftu, a tada su ga kao 39. izbor drafta uzeli èelnici Miamija, koji su ga kasnije poslali u Indianu.

Širokobriježanin je o potencijalnom napuštanju Vitorije odgovorio: “Sretan sam ovdje, ne mogu o tome govoriti jer su do kraja sezone ostala dva mjeseca, ali vidjet æemo što æe se dogoditi nakon toga”.

Baraæ je tijekom ovosezonske predsezone u ligi ligi odmjerio snage s Memphis Grizzliesima i San Antonio Spursima. Na parketu AT&T Centera Spursi su pobijedili Caju Laboral, a hrvatski centar je odigrao skoro 37 minuta i u tom periodu upisao 17 koševa, 11 skokova i tri blokade. Protiv Memphisa je odigrao samo 16 minuta uz uèinak od 6 koševa, 3 skoka i 2 asistencije.

Tada ga je na utakmicama pratio i predsjednik košarkaških operacija Indiane te bivša legenda lige Larry Bird koji je, prema rijeèima generalnog menadžera Pacersa Davida Morwaya, bio veoma zadovoljan.

“Larry i ja smo zadovoljni njegovim radom, vrlo je talentiran, pogotovo u napadu”.

Baraæ je u ovoj sezoni Eurolige bilježio 11,4 poena, 5,3 skokova i 1 blokadu za samo 22 minute provedene na parketu. Sliène brojke ima trenutno i u španjolskoj ACB ligi.

Ante Tomiæ takoðer ima moguænost preko ljeta odlaska u ligu NBA. Prava na njega polažu èelnici Utah Jazza koji su ga izabrali na draftu 2008. godine.

Hoæemo li nakon odlaska Roka Lenija Ukiæa i sušne godine napokon dobiti jednog predstavnika u najjaèoj ligi na svijetu vidjet æemo ovoga ljeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE