Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

VIDEO: Zapad slavio u negledljivom ”cirkusu”, Anthony Davis skinuo rekord Wilta Chamberlaina

Završena je 66. po redu All-Star utakmica, susret najboljih košarkaša svijeta, točnije susret konferencija Istoka i Zapada.

Nakon 55 dugih godina, napokon je netko skinuo rekord Wilta Chamberlaina po broju zabijenih poena na jednoj utakmici (42). Rekordnu knjigu malo je promijenio ”lokalac” Anthony Davis koji je pred svojim navijačima zabio 52 poena šutirajući 26/39 iz igre.

”Bilo je očaravajuće. To sam i želio napraviti, osvojiti MVP nagradu za ove navijače i grad. Ovaj trofej mi sigurno puno znači”, rekao je Davis nakon susreta.

U utakmici koja je bila cirkus prepun zakucavanja i obrane koja se nije igrala, Zapad je na kraju pobjedu slavio rezultatom 192:182 i time je ponovno pao rekord po broju zabijenih poena koji je trajao točno jednu godinu.

LeBron James je postao prvi igrač koji je prešao granicu od 300 poena zabijenih na All-Star susretima, Giannis Antetokounmpo je imao čak 12 zakucavanja, Russell Westbrook je zabio 41 poen, dok je Kevin Durant ostvario triple-double učinak (21 poen, 10 skokova, 10 asistencija). Još treba spomenuti i Kyrieja Irvinga koji je skupio 22 poena i 14 asistencija.

Sljedeće godine All-Star vikend će se po rekordni 6. put održati u Los Angelesu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE