Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vince Carter dobitnik NBA nagrade za najbolji sportski duh

NBA igrači odabrali su Vincea Cartera za dobitnika NBA nagrade za najbolji sportski duh u sezoni 2019.-20.

Carter, koji je sezonu 2019.-20. proveo u redovima Atlanta Hawksa, najavio je povlačenje iz NBA lige u lipnju nakon što je odigrao rekordnu 22. sezonu u ligi. Osvojio je Joe Dumars trofej za najbolji sportski duh. Dumars, dvostruki NBA prvak i Naismith Memorial Basketball Hall of Famer, igrao je 14 NBA sezona i osvojio je prvu nagradu za sportski duh u sezoni 1995-96.

Svaka NBA momčad nominirala je jednog od svojih igrača za NBA nagradu za sportski duh, koja je stvorena da oda počast igraču koji najbolje predstavlja ideale sportskog ponašanja na terenu. S popisa 30 nominiranih igrača, odbor rukovoditelja lige odabrao je po jednog finalista iz svake od šest NBA divizija. Trenutni NBA igrači odabrali su pobjednika s popisa šest finalista, a više od 250 igrača predalo je svoje glasove tajnim glasovanjem koje je proveo ured lige.

Pored Cartera (Southeast), ostali finalisti bili su centar Oklahoma City Thundera Steven Adams (Northwest), igrač Sacramento Kingsa Harrison Barnes (Pacific), igrač Detroit Pistonsa Langston Galloway (Central), Tyus Jones iz Memphis Grizzliesa (Southwest) i igrač Brooklyn Netsa Garrett Temple (Atlantic).

Latest Posts

NE PROPUSTITE