Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vince Carter priznao kako su mu zakucavanja sve veći problem

Nekada jedan od najatraktivnijih igrača u NBA ligi, Vince Carter, koji je slavu stekao igrajući za Toronto, New Jersey, Orlando i Phoenix, svoju drugu mladost proživljava u Dallas Mavericksima za koje igra već dvije sezone.

Iako ne počinje u petorci, Carter ima bitnu ulogu šestog igrača koji ulazi s klupe, što mu očito odgovara jer bilježi odlične statističke brojke. Za 25 minuta prosječno provedenih na terenu Carter bilježi u prosjeku 13 poena, 4 skoka i 2 dodavanja. Posebno se istaknuo u posljednjoj utakmici protiv Minnesote u Minneapolisu, u kojoj su Mavericksi slavili 100:77, a Vince je u pobjedi sudjelovao s 22 poena, 9 skokova, 3 dodavanja i dvije ukradene lopte, za 25 minuta provedenih na parketu.

Nakon utakmice sam Carter se osvrnuo na svoju odličnu predstavu i rekao: “Sviđa mi se uloga šestog igrača, tu sam da pomognem ovoj ekipi i da radim što se od mene zahtijeva. Ne mora to nužno biti postizanje poena, mogu biti skokovi i igranje na mjestu razigravača. Mislim da mi to pomaže, jer me drži aktivnim i angažiranim.”

Zbog svojih atraktivnih zakucavanja u ranom razdoblju karijere Carter je dobio nadimke Air Canada i Vinsanity, bio je pobjednik natjecanja u zakucavanju 2000. godine, ali je zbog takvih poteza često bio i ozlijeđen. Danas, upitan koliko su takvi potezi zabavni, iskusni tridesetšestogodišnji Carter kaže: “Radio sam to, i radim, zato što mogu, ali ponekad su takvi potezi bespotrebni i glupi zato što ostavljaju velike posljedice na tijelu. Kada si mlad ne razmišljaš o takvim stvarima, ali danas radije položim loptu u koš. Treba biti pametan.”

Iako Dallasu ove godine ne ide najbolje u regularnom dijelu, zauzimaju 10. poziciju u Zapadnoj konferenciji s omjerom 29-33, i premda Carter više nije brz i eksplozivan kao nekada, svakako ga je užitak gledati na terenu jer još uvijek zna oduševiti all-round predstavom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE