Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vince Carter ubacio 48 koševa

Sinoæ su u NBA ligi odigrane tri utakmice, uz jednu gostujuæu pobjedu Mavsa protiv Warriorsa.

Derbi veæeri odigran je u Staples Centru izmeðu Lakersa i Spursa. Spursi su dobili prvu èetvrtinu sa šest koševa prednosti, a potom slijedi preokret domaæina, u drugoj èetvrtini dopustili su gostima da ubace samo 13 koševa. Do kraja utakmice ubacuju u još višu brzinu i ne dopuštaju gostima da im eventualno ugroze pobjedu. Lakersi su igrali bez ozljeðenih Bryanta i Bynuma, tako da su najefikasniji u njihovim redovima bili Pau Gasol sa 21 košem, 19 skokova i 8 asistencija i Lamar Odom sa 16 koševa i 10 skokova. Kod Spursa najefikasniji bili su Tony Parker sa 20 koševa i 8 asistencija i Tim Duncan sa 16 koševa i 15 skokova.

Igraèi Orlanda su nakon juèerašnje sjane pobjede protiv Celticsa, upisali i domaæu pobjedu protiv Hornetsa. Hornetsi su na poluvremenu vodili sa 12 koševa prednosti, ali do kraja utakmice nisu uspjeli saèuvati steèenu prednost, jednostavno nisu imali naèina da zaustave Cartera. Najzaslužniji za novu pobjedu Magica bili su Vince Carter sa 48 koševa  i 7 skokova, te Dwight Howard sa 25 koševa, 12 skokova i 4 blokade. Carteru je ovo bio drugi najbolji uèinak karijere, 23. prosinca 2005. u dresu Netsa u utakmici protiv Heata ubacio je 51 koš. Što se tièe same momèadi bio je to drugi najbolji uèinak jednog igraèa, McGrady je prije otprilike šest godina ubacio 62 koša. Hornetse je predvodio Pedja Stojakovic sa 29 koševa i 9 skokova.

Nakon utakmice Vince Carter je izjavio: Meni je najbitnije da igram i da budem što bolji, igram za ekipu i nije mi bitna vlastita statistika. Kada sam izašao na teren nisam uopæe razmišljao o tome da æu biti najbolji strijelac, bilo mi je bitno da što bolje odigram i da upišemo pobjedu.”

Rezultati:

Orlando Magic – New Orleans Hornets  123:117
Golden State Warriors – Dallas Mavericks 117:127
Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs 101:89

Latest Posts

NE PROPUSTITE