Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vince Carter: Želim igrati još

Bek Memphis Grizzliesa Vince Carter ne planira umirovljenje ovog ljeta kad postaje slobodan igrač. On je nedavno izjavio da želi novi dvogodišnji ugovor. Najstariji igrač lige je tijekom playoff serije između Memphis Grizzliesa i San Antonio Spursa (Spursi pobijedili 4-2) igrao startno krilo u postavi Grizzliesa.

,,Rekao sam sebi da želim igrati 15 godina. Sada je prošlo i više od 15. Ne znam ni sam kako sam izdržao dosad. Ali istovremeno, mnogi igrači su me podsjetili na to što sam davno rekao“, sjetio se Vince što je govorio prije dvije godine kad su se mnogi igrači iz njegove generacije umirovili.

,,Još uvijek govorim, želim igrati dvije godine i onda će biti stvarno kraj“.

,,Sada mislim da imam snage za odigrati još tri serije“, rekao je Carter.

Vince Carter je u NBA ligu došao davne 1998. godine kada su ga kao 5. izbor na draftu izabrali Golden State Warriorsi, ali su ga još za vrijeme draft večeri zamijenili u Toronto Raptorse za njegovog šogora Antawna Jamisona (Vince i Antawn su oženili dvije sestre).

Dok je igrao za Toronto Raptorse postao je poznat po svojim luđačkim zakucavanjima (dobio je nadimak Air Canada). Raptorse je 2001. godine odveo do konferencijskog polufinala protiv Philadelphia Sixersa i njihove zvijezde Allena Iversona, ali dalje od poraza 4-3 u majstorici uz promašaj za pobjedu Cartera nisu mogli.

Nakon ozljeda i loše atmosfere u Torontu tijekom sezone 2004/2005. odlazi u New Jersey Netse, ali ni tamo za 4,5 sezona nije mogao dalje od konferencijskog polufinala. U ljeto 2009. godine odlazi u tadašnje finaliste Orlando Magic kao zamjena za Hidayeta Turkoglua, ali se u Floridi zadržao samo 1,5 sezonu, kad je mijenjan u Phoenix Sunse. Nakon samo pola sezone za Sunse, odlazi u tadašnje aktualne prvake NBA lige Dallas Maverickse gdje se zadržao tri sezone. Nakon Mavsa odlazi u Memphis u ljeto 2014. godine, gdje je odigrao (zasad) pune tri sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE