Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Virginia Cavaliersi osvojili naslov

Točno 388 dana nakon što su osramoćeni u svom uvodnom nastupu u okviru lanjskog ‘March Madnessa’, kada se po prvi put u povijesti dogodilo da jedna najlošije rangirana momčad pobijedi prvorangiranu, ‘Virginia Cavaliersi’ su osvojili svoju prvu NCAA titulu.

Do velikog slavlja stigli su tek nakon odigranog produžetka protiv upornih ‘Red Raidersa’ kojima se, za sve ono što su ostvarili i prikazali na ovom ‘ludom’ natjecanju, svaki ljubitelj košarke treba duboko nakloniti. I noćas su bili jako blizu grandioznog uspjeha. Stigli su i prestigli zaostatak od deset poena, pretvorili ga u ‘plus 3’, ali ove godine su ‘Cavsi’ jednostavno veliki miljenici sreće, pa i sudaca, ali i pravi majstori u ostvarivanju pobjeda u triler-završnicama: https://www.youtube.com/watch?v=ThnRUWoTtHM.

Junak utakmice bio je De’Andre Hunter koji je pogađao u ključnim trenucima, a susret je završio sa 27 ubačenih poena – najviše u dosadašnjoj karijeri: https://www.youtube.com/watch?v=TtUeDFtK-xA. Poenima je pridodao 9 skokova, iz igre je pucao 8/16, trice je gađao 4/5, a slobodna bacanja 7/9. Junak polufinalne pobjede Kyle Guy pridodao je 24 poena (trice 4/9): https://www.youtube.com/watch?v=uPP5y6dmeiw, dok je ‘Red Raiderse’ predvodio igrač s klupe Brandone Francis sa 17 poena.

Inače, bilo je ovo ukupno osmo finale koje je odlučeno nakon produžetaka, a posljednje takvo odigralo se 2008. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE