Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Virginia Cavaliersi osvojili naslov

Točno 388 dana nakon što su osramoćeni u svom uvodnom nastupu u okviru lanjskog ‘March Madnessa’, kada se po prvi put u povijesti dogodilo da jedna najlošije rangirana momčad pobijedi prvorangiranu, ‘Virginia Cavaliersi’ su osvojili svoju prvu NCAA titulu.

- Advertisement -

Do velikog slavlja stigli su tek nakon odigranog produžetka protiv upornih ‘Red Raidersa’ kojima se, za sve ono što su ostvarili i prikazali na ovom ‘ludom’ natjecanju, svaki ljubitelj košarke treba duboko nakloniti. I noćas su bili jako blizu grandioznog uspjeha. Stigli su i prestigli zaostatak od deset poena, pretvorili ga u ‘plus 3’, ali ove godine su ‘Cavsi’ jednostavno veliki miljenici sreće, pa i sudaca, ali i pravi majstori u ostvarivanju pobjeda u triler-završnicama: https://www.youtube.com/watch?v=ThnRUWoTtHM.

Junak utakmice bio je De’Andre Hunter koji je pogađao u ključnim trenucima, a susret je završio sa 27 ubačenih poena – najviše u dosadašnjoj karijeri: https://www.youtube.com/watch?v=TtUeDFtK-xA. Poenima je pridodao 9 skokova, iz igre je pucao 8/16, trice je gađao 4/5, a slobodna bacanja 7/9. Junak polufinalne pobjede Kyle Guy pridodao je 24 poena (trice 4/9): https://www.youtube.com/watch?v=uPP5y6dmeiw, dok je ‘Red Raiderse’ predvodio igrač s klupe Brandone Francis sa 17 poena.

Inače, bilo je ovo ukupno osmo finale koje je odlučeno nakon produžetaka, a posljednje takvo odigralo se 2008. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE