Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlade Divac: Bilo je vrijeme da krenemo iznova

GM Sacramento Kingsa Vlade Divac dao je objašnjenje za svoj možda i najveći potez dosad, razmjenu DeMarcusa Cousinsa u Kingse.

Bilo je tu mnogo stvari, ali ponajviše mislim da je bilo vrijeme da krenemo ispočetka“, izjavio je Divac dodavši: „Mnogo se stvari u našoj franšizi događalo zadnjih godina, bilo je mnogo groznih navika. Postoje brojni događaji za koje ni ne znate, a ja mislim da je ovo bio ispravan potez za našu budućnost. Imam jasnu viziju kamo idem i to želim postići. S Cousinsom sam praktički bio zaglavio.

Na pitanje kako je bivši NBA centar zaglavio, odgovorio je sljedeće: „Možda bi uzeli par pobjeda više, ali opet ne bi bili u doigravanju. I gdje smo onda? Opet na istom mjestu. Uz to, imali smo i produženje ugovora o kojem je trebalo misliti, ili smo trebali produžiti ugovor na ljeto ili bi se borili s ugovorom koji ističe, a tih ugovora se svi boje. Ekipe ne daju mnogo za igrača za kojeg nisu sigurni da želi ostati u njihovoj franšizi.“

Divac je također nadodao kako je imao bolju ponudu od New Orleans Pelicansa koja je uključivala dva izbora prve runde, ali je ta ponuda sabotirana od strane Boogiejevih agenata koji su čelnicima Pelicansa i ostalih zainteresiranih momčadi uporno naglašavali kako u slučaju razmjene njihov klijent neće produžiti ugovor s ekipom koja ga je dovela, pa je tako jedan od ta dva izbora prve runde pretvoren u izbor druge runde kojeg je Divac prihvatio shvativši da je to najbolje što će dobiti.

U Cousinsovih 7 sezona u Sacramentu ekipa nijednom nije dohvatila doigravanje, dok je DMC u svojih 470 odigranih utakmica za Kingse imao prosjeke od 21 poen i 11 skokova po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE