Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlasnici i igraèi ponovno bez dogovora

Niti posljednji sastanak izmeðu vlasnika NBA klubova i Udruge igraèa u New Yorku, koji je trajao gotovo èetiri sata, nije donio pozitivne pomake po pitanju prestanka ”lockouta” i poèetka nove sezone u najjaèoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Povjerenik natjecanja David Stern i njegov zamjenik Adam Silver priopæili su kako su vlasnici klubova igraèima predložili podjelu povezanih prihoda u omjeru 50-50. To je manje od 57% koliko je igraèima bilo zajamèeno u prethodnom kolektivnom ugovoru, ali više od 47%, koliko je formalno bilo ponuðeno Udruženju igraèa.

Sindikat igraèa je, pak, ponudio prijelog prema kojem bi se njihov dobitak smanjio na 53% što bi, kako su istaknuli, vratilo vlasnicima više od jedne milijarde dolara u šest godina. Rekli su kako ispod te ponude, barem za sada, neæe iæi.

“Danas nije taj dan u kojem æemo postiæi dogovor. Nismo bili u moguænosti dovoljno se približiti u stavovima kako bismo premostili razlike”, rekao je Derek Fisher, predsjednik Udruge NBA košarkaša, kojem su leða èuvale zvijezde poput Kobea Bryanta, Paula Piercea i Kevina Garnetta.

Vodstvo NBA lige otkazalo je sve predsezonske utakmice. Prva dva tjedna regularne sezone NBA lige takoðer su na rubu otkaza, ukoliko ne bude dogovora do ponedjeljka sezona æe se odgoditi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE