Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlasnici klubova ustuknuli “za milimetar”

Prvi put u dvjema posljednjim godinama pregovaranja Udruženje vlasnika NBA klubova pokazalo je naznaku minimalnog ustupanja pred željama Udruženja košarkaša.

Yahoo! Sports donosi informaciju da je na posljednjem sastanku dviju strana u utorak Udruženje vlasnika predložilo mjeru sliènu dosadašnjem porezu na luksuz koji su plaæali vlasnici klubova koji su izašli iz okvira propisanog budžeta (salary cap) za plaæe igraèa. U takvim sluèajevima, plaæao se porez od 100 posto, iliti dolar za dolar.

Udruženje vlasnika odluèilo je igraèima izaæi ususret s novim dopuštenim porezom na luksuz u sluèajevima da im vlasnici žele plaæati više, s tim da bi sada za tu “privilegiju” NBA organizaciji morali plaæati još veæu taksu.

Direktor Igraèkog udruženja Billy Hunter izjavio je da su ranija inzistiranja na smanjenju budžeta za igraèke plaæe bila žestoka, a da ovo novo nije žestoko gotovo ništa manje.

Ono što je igraèima najbitnije, vlasnici i dalje ne žele odstupiti od predloženog smanjenja udjela igraèkih plaæa u ukupnome prihodu klubova, koji su s dosadašnjih 57% nakanili spustiti na 45%, èime bi im za druge troškove i profit ostajalo 55%.

Igraèi su prošlog tjedna predložili da dosadašnji omjer (57-43%) u svoju korist, spuste na 54-46% u svoju korist. Vlasnici na to ne žele niti pomisliti.

Trenutaèno su, dakle, dvije strane na nemalih 10-ak posto posto razmimoilaženja gleda raspodjele prihoda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE