Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlasnik Clevelanda “sotonizirao” Jamesa

U opširnom pismu s okusom gorèine navijaèima Cleveland Cavaliersa obratio se vlasnik kluba Dan Gilbert. Povod je, jasno, odlazak LeBrona Jamesa u Miami Heat.

Kao što znate, naš bivši junak, koji je odrastao u regiji koju je napustio ove veèeri, više nije košarkaš Cleveland Cavaliersa“, zapoèinje Gilbert pismo kroz koje svog dojuèerašnjeg najboljeg košarkaša etiketira kao “narcisoidnog“, “kukavièkog” i “samopromotorskog” èovjeka koji je svoju odluku obznanio u TV-specijalu što je nešto što “ne pamti povijest sporta i vjerojatno povijest zabave“.

U nizu reèenica kako ostatak “lojalnog i marljivog osoblja kluba” nikada neæe okrenuti leða Cavaliersima Gilbert je nastavio sipati otrov prema svom bivšem voði momèadi:

Šokantni èin nelojalnosti domaæeg izabranika šalje upravo suprotnu poruku od one koju pokušavamo usaditi našoj djeci. Sramotna sebiènost i izdaja jednog od naših dodatno nas motiviraju.

On je dao ostavku još u doigravanju protiv Bostona. Pogledajte samo drugu, èetvrtu, petu i šestu utakmicu. Nikad, niti u jednom sportu superzvijezda nije tako igrala.

Dobra je vijest što je s njim iz grada otišlo i prokletstvo, loša karma koja se nadvila nad nas. Samoprozvani bivši Kralj sada ju nosi južnije sa sobom. Uèinio nam je dobro, a on (i grad u kojem æe nastaviti karijeru) nosit æe ju sa sobom. Samo gledajte. Cleveland, ugodni snovi. Sutra je novi dan, mnogo ljepši.

Ponudio je Gilbert i zrno utjehe razoèaranom puku:

Osobno garantiram da æe Cleveland Cavaliersi prije doæi do naslova NBA prvaka nego samoprozvani bivši Kralj.

Oèito je iz ovog pisma da mu je Gilbert pristupio vruæ, odmah po saznanju odluke. Rijeèi poput “narcisoidan”, “kukavièki”, “izdaja” ili “bivši junak” sigurno dobro neæe sjesti niti Davidu Sternu, prvom èovjeku lige koji sigurno veæ sprema kaznu za veæinskog vlasnika Cavaliersa, bogataša kojeg je LeBron James uèinio još bogatijim.

A, to što nije donio prsten iz jedinog finala u kojem je igrao druga je prièa. Konaènu nagradu iz nekog sporta Cleveland ionako èeka od 1964. godine kada su Cleveland Browns gradu donijeli naslov najbolje momèadi NFL lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE