Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlasnik Minnesote zadovoljan radom trenera i GM-a

Minnesota Timberwolvesi su otišli na All-Star pauzu na 13. mjestu u Zapadnoj konferenciji, a pred sobom imaju dva izbora.

Pokušati ući u borbu za osmo mjesto i ući u doigravanje, s Denver Nuggetsima koji su samo 3 ½ utakmice ispred njih. Drugi izbor im je planiranje budućnosti uz novi dobar izbor na draftu i pokušati dodati još jednog talentiranog igrača na roster ili pokušati pronaći nekog veterana koji može pomoći mladim zvijezdama u Minnesoti da sazriju.

Za vlasnika Wolvesa Glena Taylora, predsjednika i trenera Toma Thibodeau i generalnog menadžera Scotta Laydena nema nikakve rasprave.

Svi isto mislimo, ući i dobiti malo iskustva“, rekao je vlasnik Taylor za Associated Press. „Samo pobijediti utakmice i ući u doigravanje je vrijedno. Naši igrači ne mogu izvući ništa pozitivno ako gube utakmice. Moraju pobjeđivati i ako budemo dovoljno pobjeđivali možemo ući u doigravanje, a to bi bio jako velik korak prema naprijed za naše mlade igrače.

Timberwolvesi (22-35) su imali loš start u sezoni, ali u zadnjih 30 utakmica pokazali su poboljšanje, no imaju još puno posla pred sobom. Pet momčadi su ispred njih, a vjerojatno će osma momčad igrati protiv Golden State Warriorsa, a mladi Wolvesi još pokušavaju naučiti obrambeni sistem Thibodeaua.

Stvar koja je za njih obeshrabrujuća je i Zach LaVine koji je potrgao ligamente koljena i propustit će idućih devet mjeseci. Karl-Anthony Towns i Andrew Wiggins sada moraju preuzeti stvar.

U zadnje dvije utakmice prije pauze, Wiggins je postao drugi igrač koji je postigao 40 poena u dvije utakmice zaredom. Towns je jedan od najboljih mladih visokih igrača, u prosjeku ima 28,4 poena, 11,4 skoka u sedam utakmica otkad nema LaVinea.

Na pravom smo putu“, rekao je Wiggins nakon poraza od Cavsa. „Uradili smo puno dobrih stvari. Imamo još za raditi, svatko od nas, ali smo uradili dosta dobrih stvari.“

Wolvesi su 11 u ligi u napadu, ali 23 u obrani, iako imaju Thibodeau jednog od najboljih obrambenih taktičara u ligi. U zadnjih 20 utakmica imaju 11-9 omjer i na putu su ostvarenja od samo 31 pobjedu ove sezone. To bio porast od samo dvije pobjede za razliku od prošle sezone.

Mislio sam kako će s njegovim iskustvom i učenjem prilagodba biti malo brža“, rekao je Taylor. „Nije onako kako smo se mi nadali. Ali cijenim ono što ono traži za dugoročni cilj. Došao je ovdje biti trener na duže staze. Zaposlili smo ga zbog toga. Mi imamo igrače koji mogu ostati ovdje na duge staze.“

Sretan sam sa svojim trenerom, generalnim menadžerom. Jako su strpljivi. S druge strane, ja sam se nadao kako ćemo imati više pobjeda“, izjavio je Taylor.

Jedna stvar koja im fali je snažan, veteran, obrambeni igrač koji će držati stvarti pod kontrolom kada mlade snage izgube kontrolu ili fokusiranost.

Taylor je uložio milijune dolara u nove dvorane za treninge i prostorije koje su se otvorile prije dvije godine i u renoviranje Target Centra prije ove sezone. Dodao je i dva nova ulagača u klub kako ojačao svoju financijsku poziciju. Zaposlio je novog izvrštelja uprave i jako je zadovoljan njegovim radom.

Mogu vidjeti kako je želim da ovo bude dugoročno, ulažemo novac u momčad i u prostorije za budućnost. Svi radimo to. Jedina stvar koja nije ispunjena je broj pobjeda koju sam ja očekivao da ćemo imati do sada“, izjavio je vlasnik Minnesote Taylor.

Latest Posts

NE PROPUSTITE