Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlasnik Phoenix Sunsa napisao otvoreno pismo navijačima

Ekipa Phoenix Sunsa je ozbiljan kandidat za najveće razočaranje sezone. Tim iz Arizone je jasno iskazao playoff ambicije tokom ljetne pauze, dok je sada na omjeru 15-44 i kreće se ka drugom najgorem omjeru u povijesti franšize. Nekoliko stvari je obilježilo sezonu tima: bacanje svih karata tijekom free agency perioda na dovođenje LaMarcus Aldridgea, plačljivo i djetinjasto ponašanje Markieff Morrisa i bacanje ručnika na trenera Jeff Hornaceka (što je vlasnik Robert Sarver obrazlagao kao “nervozu igrača koja je posljedica loših partija”), otpuštanje Hornacekovih asistenata i još mnogo nelogičnih poteza.

U ponedjeljak, na oficijelnoj stranici Sunsa je objavljeno otvoreno pismo od strane Sarvera koji pokušava ispraviti stvari:

Budući da sam osoba koja je odrasla kao fan Sunsa, imam veliko poštovanje prema zajednici koja uz veliku dozu lojalnosti podržava svoju prvu profesionalnu sportsku ekipu. S tom odanosti u paketu dolazi i određena doza očekivanja da će se Sunsi boriti na visokom nivou i to na redovnoj bazi, predstavljajući naš grad s najvišim integritetom. Iskreno, nismo se postavili u skladu s time u posljednje dvije sezone.

Pored toga, naučio sam da ako želimo uspjeh, moramo poduzimati određene rizike s vremena na vrijeme. Vremenom, takvi potezi mogu izgledati kao greške. Nije mi bilo potrebno mnogo tijekom karijere vlasnika NBA franšize, da shvatim da košarkaške odluke nisu lake za donijeti. Moja odgovornost je da zaposlim prave osobe da donose takve odluke, kao i da osiguram odgovarajuće financijske resurse te stvorim zdravu okolinu za rad i uspjeh našeg tima. Naše košarkaške odluke počinju i završavaju s Ryan McDonoughom, u koja vjerujem u potpunosti. Jasno je da svaka odluka možda neće biti ispravna, ali ćemo nastaviti graditi našu ekipu oko mladih i talentiranih igrača angažiranih na draftu i tijekom free agency perioda. Najbolja ekipa lige je primjer takvog poslovanja.

Uz sve navedeno, vjerojatno ćemo propustiti NBA doigravanje već šestu sezonu u nizu. Mnogi od vas su razočarani zbog nedostatka uspjeha i to s razlogom. Uvjeravam vas da nitko nije više razočaran od mene, niti bilo tko može prihvatiti više krivnje. Bitno je da znate da nećemo stati dok ne stignemo na najviši mogući nivo. Zapravo, posegnuli smo daleko u oba prethodna free agency perioda. Bili smo prekratki, nismo ispunili svoje ciljeve za izgradnju dugoročnog uspjeha s našim mladim talentima. Veoma često takvi procesi uzimaju više vremena, ali su nagrade mnogo slađe i duže traju.”

U suštini, Sarver ističe da nije zadovoljan s onime što se dogodilo ali je optimističan glede stvari koje ih čekaju u budućnosti. Nismo sigurni što je drugo ostalo da kaže, ali ovaj istup vrlo vjerojatno neće učiniti da se fanovi Sunsa osjećaju bolje uslijed cijele situacije.

U pokušajima da se fanovi zaista osjećaju bolje, postoje tri razloga za optimizam:

1) Brandon Knight i Eric Bledsoe su potpisani na dugoročne ugovore. Pored svega drugoga što je otišlo u krivom pravcu, Phoenix ima odličan backcourt tandem koji je već produktivan i može se razvijati u takvom sastavu.

2) Devin Booker je najmlađi igrač u NBA i već je pokazao da mu je tu i mjesto. Ne kažemo da je predodređen za budućeg All-Stara ali sa sigurnošću možemo reći da će osvojiti 3-point contest jednog dana. Njegovi poeni, posebno u januaru, su bili najsvjetlija točka Sunsa u ovoj sezoni.

3) Phoenix će vjerojatno imati jedan od prva tri picka u Junu. Pored vlastitog, na raspolaganju će imati top-10 zaštićeni pick Cavaliersa i top-9 zaštićeni pick Wizardsa. GM McDonough neće nužno iskoristiti sve, ali su dobar zalog za potencijalni trade.

Na kraju, realnost je da nema previše razloga za uzbuđenost ako volite Sunse. Ekipa je irelevantna, ugovor Tyson Chandlera već izgleda očajno i teško je vjerovati ljudima na čelu. Talent postoji, a također je teško očekivati da iduća sezona bude depresivnija od tekuće. Uz to, barem nisu Netsi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE