Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlasnik Rocketsa u jednom danu otpustio 40.000 zaposlenih

Svakog dana diljem svijeta sve više ljudi ostaje bez posla zbog situacije oko koronavirusa, a čak 40.000 zaposlenika otpustio je Tilman Fertitta, koji je između ostalog vlasnik i franšize Houston Rocketsa. On stoji iza jedne od najvećih restoranskih korporacija u SAD-u, tvrtke Landry’s Inc., a bogatstvo mu se procjenjuje na čak 4,6 milijardi dolara. Rocketse je kupio 2017., a za to je izdvojio 2,2 milijarde dolara.

U intervjuu za CNBC požalio se kako su mu prihodi od prodaje u restoranima pali s 12 na 11 milijuna dolara te napomenuo kako je upravo taj milijun ključan, odnosno najprofitabilniji. 

“U tom milijunu leži najveći profit, pa ako ne srežemo troškove, što možemo srezati? Sigurno ne kvalitetu proizvoda, dakle, ostaju samo radnici.” – ustvrdio je Fertitta.

I tako je sredinom ovog tjedna odlučio otpustiti čak 40.000 svojih radnika, koji čine 70% ukupnog broja zaposlenika. Prije toga, javno je apelirao na američke vlasti da dopuste djelomično otvaranje restorana kako bi ekonomske posljedice ove pandemije bile manje. 

Latest Posts

NE PROPUSTITE