Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vlasnik Utah Flasha lažnim Jordanom doveo publiku u dvoranu

Trikom se poslužio vlasnik momèadi Utah Flasha, podružnice Utah Jazza u Razvojnoj ligi NBA-a (NBDL), da na utakmici svog kluba privuèe publiku.

Više od 7.500 ljudi došlo je na susret oèekujuæi da æe na njenom poluvremenu meè 1-na-1 odigrati legendarni Michael Jordan i Bryon Russell. Vlasnik kluba Brandt Andersen poslao je dvojnika “leteæeg Bika” da, uz pratnju zaštitara, prošeæe Salt Lake Cityjem, te tako obmanuo lokalno stanovništvo da se okupi u dvorani.

“To je uèinjeno iz èiste zabave, a ukoliko to na taj naèin ne shvaæate ili mislite da ste prevareni onda se ja isprièavam. Nisam mislio da æe dvojnik baš sve uvjeriti da je rijeè o Jordanu, veæ da æe se vrlo brzo shvatiti da je rijeè o triku” poruèio je Andersen putem svog bloga.

Podsjetimo da je predsjednik Utah Flasha, predložio haklerski dvoboj Michaela Jordana i Bryona Russella još u rujnu. Organizirat ga je naumio u poluvremenu premijerne utakmice Utah Flasha pred domaæim navijaèima u novoj sezoni NBDL lige, a svrha bi mu, uz marketinšku, bila i humanitarna, a Andersen bi sam uplatio 100.000$ donacije, u sluèaju da Michael Jordan pristane, udruzi po izboru pobjednika meèa.

Michael Jordan zabio je preko Russella odluèujuæi koš za 4-2 pobjedu Chicago Bullsa u šestoj utakmici finalne serije NBA lige 1998. godine protiv Utaha. Navijaèi kluba iz Salt lake Cityja i danas su uvjereni da si je pobjednièki šut najveæi košarkaš svih vremena omoguæio prekršajem u napadu.

Rivalstvo je oživljeno prilikom Jordanove inauguracije u Kuæu slavnih. Tom je prilikom danas 46-godišnji suvlasnik Charlotte Bobcatsa rekao da “zahvaljuje Bryonu Russellu što ga je motivirao na povratak tijekom njegova prvog razdoblja umirovljenja podcjenjivaèkim izjavama”.

Kao dio isprike Andersen je ponudio navijaèima koji su došli na utakmicu da s istom ulaznicom mogu doæi i na buduæu utakmicu Flasha.

Latest Posts

NE PROPUSTITE