Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Volareviæ izgubio, Vrdoljak slavio

Sveuèilište Williston State College, èiji dres nosi naš predstavnik Hrvoje Volareviæ (na slici) poražen je u dramatiènoj završnici protiv Sheridan Collegea koji je slavio rezultatom 89:86.

Iz prve ruke nam je Hrvoje pojasnio da je dobio priliku tek u zadnje dvije tri minute utakmice i sa zaostatka od osam koševa uspio zajedno sa suigraèima dobiti napad za produžetke. Nažalost Williston State Colleage nije uspio pogoditi šut za tri poena i prva pobjeda u ovoj sezoni je otišla u nepovrat.

Hrvoje je odigrao odliènu rolu u samo nekoliko minuta pred kraj utakmice uspio je prvo sa košem za dva poena i kasnije asistencijom za tri poena smanjiti razliku na svega tri koša. No najbolje je sam opisao svoju igru: “Nisam zadovoljan tretmanom kojeg sam dobio na prvoj utakmici, no nadam se da sam sa te dobre dvije, tri minute dobio više povjerenja sa strane našeg trenera i da æu veæ u petak imati više prilike za dokazivanje.”

No pobjedi se ipak veselio naš drugi igraè u NJCAA ligi, Ivan Vrdoljak. Njegov Vincennes University slavio je sa visokih 99:84, a naš igraè se sa uspješnim slobodnim bacanjem uspio upisati u listu strijelaca.

Dodajmo još da æe svoju prvu utakmicu u NJCAA ligi odigrati i Matej Èuljak, još jedan naš predstavnik koji nosi dres Iowa Central Community Colleage. Taj 198 centimetara i 100 kilograma teški krilni košarkaš æe utakmicu najvjerojatnije zapoèet u poèetnoj petorci protiv Grandview University. No, u srijedu ga veæ èeka i prijateljski susret protiv priznatog sveuèilišta Northwesteren gdje igra Zadranin, Ivan Peljušiæ.

Pobjeda Baylora
Za kraj vam donosimo izvještaj s utakmice Baylor i TCU gdje su igrala tri naša igraèa. U scrimmage utakmici odnosno utakmici koja nije bila otvorena za javnost doznali smo da su slavili košarkaši Baylora, a solidnu rolu je odigrao i novak u svijetu NCAA lige, Dragan Šekelja, dok o igri Zvonka Buljana i Marina Bavèeviæa u dresu TCU-a dosad nismo uspjeli ništa doznati, pa ukoliko dobijemo informacije obavijestimo vas o sutrašnjem pregledu NCAA i NJCAA lige na NBA-Croatia.com!

Latest Posts

NE PROPUSTITE