Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vratio se James, Spursi na Duncanov pogon

Mnogo egal završnica u posljednje vrijeme igraju košarkaši iz San Antonija, a nekoliko su puta u takvim utakmicama Spursi ostali i kratkih rukava.

U noći sa subote na nedjelju San Antonio je doma pobijedio Atlantu 99:97, makar nije bilo dramatično kako se čini iz rezultata. Iako je igrao bez Tonyja Parkera (lakša ozljeda vrata) San Antonio je držao vodstvo od samog početka pa do kraja utakmice, te gosti nisu došli u priliku šutirati za produžetak ili pobjedu.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: John Wall (37)
  • Asistencije: Andre Iguodala (14)
  • Skokovi: Reggie Evans (20)
  • Ukradene lopte: Andrei Kirilenko (7)
  • Blokade: Larry Sanders (6)

San Antonio je uglavnom igrao na pogon Tima Duncana (31 poen i 14 skokova), te Kawhija Leonarda (23 poena, šest skokova i četiri dodavanja) čime je vratio prvo mjesto na Zapadu. Spursi su na 57-20, a pobjedu manje ima Oklahoma (56-20) moguće i samo zbog činjenice što je igrala utakmicu manje.

Poslije tri ogleda koliko je dobio slobodno, u momčad Miamija se vratio LeBron James, te je predvodio Heat do slavlja protiv Philadelphije (106:87). Ubacio je James 27 poena uz četiri skoka i pet asistencija u gotovo rekreativnoj utakmici. Bila je Philadelphija na malom minusu od 3 poena sedam minuta prije kraja, ali se potom doslovno uplela u obrambene ralje Miamija.

Na Istoku je sve i matematički poznato kada je doigravanje u pitanju. Kao posljednja, osma momčad, doigravanje je osigurao Milwaukee i to pobjedom pred svojim navijačima protiv Toronta (100:83). Kako to već obično biva, najbolji su igrači Bucksa bili Monta Ellis (22 poena, četiri skoka i devet dodavanja) i Brendan Jennings (16 poena i sedam asistencija).

Luda je utakmica bila ona između Denvera i Houstona, a završila je pobjedom domaće momčadi 132:114. Oduvijek je Denver slovio za domaćinsku momčad, a u tom smislu je najbolje reći da je ovo bila jubilarna dvadeseta pobjeda zaredom Denvera pred svojim navijačima. Andre Iguodala se ovom prilikom izdignuo kraj svih suigrača, pa je tako utakmicu okončao s 18 poena, sedam skokova i 14 asistencija.

Treba istaknuti sjajnu utakmicu Johna Walla koji je ubacio Pacersima 37 poena za neočekivano laganu pobjedu Washingtona 104:84. Ovim je porazom Indiana gotovo sigurno ispala od utrke za drugim mjestom Istoka. Svoje spominjanje zaslužio je i trener Rick Adelman, čija je ekipa (Minnesota) slavila protiv Detroita 107:101 i tako mu donijela jubilarnu 1000. pobjedu u trenerskoj karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE