Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vremeplov: Jordanovi Bullsi srušili još jedan rekord

Prije 15 godina, 1. veljaèe 1996. godine, košarkaši Chicaga su pobijedili Sacramento sa 105-85 i srušili još jedan u nizu rekorda kojima su te sezone ušli u povijest NBA lige.

Legendarna generacija Bullsa toga je dana postala prva momèad koja je došla do 40. pobjede u sezoni, a da je prije toga na kontu imala samo tri poraza. S omjerom 40-3 Bullsi su nadmašili uèinak Los Angeles Lakersa (39-3) iz sezone 1971/72.

U sljedeæem dvoboju Chicago je došao do 18. pobjede u nizu, svladavši upravo Lakerse. Popravio je time skor na 41-3 što je i danas najbolji ulazak u sezonu u povijesti NBA lige. Niz Michaela Jordana i društva prekinuo je Denver pobjedom 105-99.

Nije ni potrebno spominjati da je i u utakmici protiv Sacramenta, prvog dana veljaèe, najbolji na terenu bio Jordan s 27 koševa, a uobièajeno je dobar bio i naš Toni Kukoè koji je s pet dodavanja za koš bio prvi asistent dvoboja, a upisao je i 12 poena.

Chicago je tu sezonu završio s omjerom 72-10 što je, dakako, i danas rekordan uèinak. Uz to, Jordan, Pippen, Rodman i ostali su postavili i najbolji gostujuæi uèinak ikad (33-8), najbolji ulazak u sezonu na domaæem parketu (37-0), te najduži niz pobjeda u domaæim utakmicama (44, ukljuèujuæi i sedam iz prošle sezone).

Naslov su Bullsi osvojili slavljem u finalnoj seriji protiv Seattlea, a dodajmo još i kako je Kukoè te sezone proglašen najboljim šestim igraèem, odnosno igraèem s klupe, u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE