Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vremeplov: Prvi meðusobni susret kanadskih momèadi

Prije toèno 15 godina, datuma 10. prosinca 1995., prvi su puta meðusobno u NBA ligi snage odmjerile dvije kanadske momèadi, Toronto Raptorsi i Vancouver Grizzliesi.

Rijeè je o ekspanzijskim momèadima kojima je sezona 1995/96 bila prva u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta. Na kraju su slavili Raptorsi s 93-81 u General Motors Placeu u Vancouveru.

Valja takoðer reæi da je te sezone boje Raptorsa branio i bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Žan Tabak koji je u spomenutom susretu protiv Vancouvera dobio priliku 10 minuta, ali se propustio upisati u strijelce. Raptorse je tada predvodio igraè nadimka „moæni miš“, Damon Stoudamire, s 24 koša i 8 asistencija, a na kraju je sezone omaleni 178 centimetara visoki playmaker osvojio nagradu za „rookiea“ godine. Tabak je, dodajmo, boje Raptorsa branio od 1995. do 1998. godine, a u NBA ligi je još nosio dres Houstona, Indiane i kratko Bostona.

Prethodno Raptorsima i Grizzliesima, posljednja kanadska momèad koja je nastupala u NBA ligi bili su Toronto Huskiesi, davne sezone 1946/47.

Latest Posts

NE PROPUSTITE