Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vrlo dobar Šarić, Babo nastradao kod prvaka

Baš tamo gdje bi svaki šuter želio imati najbolju večer, BOJANA BOGDANOVIĆA je izdalo njegovo najmoćnije oružje. U ‘Oracle Areni’ u Oaklandu, na gostovanju ‘Pacersa’ kod aktualnih prvaka, ‘Babo’ je pogodio tri lopte iz igre od deset upućenih ka košu ‘Warriorsa’, a nakon dugo vremena jednu je utakmicu završio sa manje od 10 ubačenih poena (9p-4s-1a). Ni njegovi suigrači iz startne petorke nisu bili puno bolje raspoloženi pa je prvi strijelac ‘Pacersa’ bio igrač s klupe Tyreke Evans (20p-5s). Domaćin je ovaj susret otvorio sa petorkom ‘All-Star’ igrača, a svi su susret završili ubacivši između 10 i 19 poena, najviše DeMarcus Cousins (19p-11s).

 

Četrdeseti poraz u 72 odigrane utakmice, a peti u nizu, ‘Vukovi’ iz Minnesote doživjeli su na gostovanju kod ‘Charlotte Hornetsa’ koji još uvijek imaju nekakve šanse da ugledaju ovogodišnje doigravanje. DARIO ŠARIĆ je odigrao jednu od boljih utakmica od kada je stigao iz redova ‘Sixersa’, a njen kraj dočekao je sa 15 poena i 7 skokova, šutirajući iz igre 5/10 (trice 2/3, bacanja 3/4). U manje-više ravnopravnoj utakmici, najefikasniji strijelci bili su domaći organizator igre Kemba Walker (31p-5s-6a) i gostujući centar Karl-Anthony Towns (21p-16s-6a).

 

Do uvjerljive pobjede od 20 poena razlike ‘Pistonsi’ su na gostovanju u Phoenixu došli nakon ‘dodanog gasa’ u drugom poluvremenu. ‘Sunsi’ su dobili prvo poluvrijeme, ali to je bio njihov maksimum u ovom susretu. DRAGAN BENDER se naigrao, na terenu je proveo čak 32 minute, ali ih je iskoristio za svega jedan ubačaj (1/4). Uz dva poena, uhvatio je dvije lopte, podijelio četiri asistencije i ‘zalijepio’ jednu blokadu. Najefikasniji igrač utakmice bio je Benderov suigrač Devin Booker (26p-5s), a pobjedničke momčadi Wayne Ellington (23p) koji je trice pucao 6/10.

 

‘Hawksi’ su u Atlanti iznenadili goste iz Salt Lake Cityja, a porazom ‘Jazza’ nastala je totalna ‘ludnica’ na tablici Zapadne konferencije. Naime, sada su od 5-8 mjesta poredane četiri ekipe sa potpuno jednakim omjerom pobjeda i poraza (42-30), pa će u preostalih 10 utakmica svi oni prvenstveno tražiti način kako izbjeći ‘Warriorse’ u prvom krugu doigravanja. ‘Jastrebove’ je do preokreta u posljednjoj četvrtini vodio ‘rookie’ Trae Young (23p-11a), a prvi strijelac ‘Jazza’ i noćas je bio Donovan Mitchell (34p).

 

U preostala dva susreta ‘Kingsi’ su u Sacramentu, na krilima Buddyja Hielda (29p, trice 7/13), bili sigurni protiv ‘Dallas Mavericksa’ (Justin Jackson 19p-5s), dok su ‘Denver Nuggetsi’ slavili na gostovanju kod ‘Washington Wizardsa’ (Bradley Beal 25p-8a), a zanimljivo da su čak osmorica gostujućih igrača ubacila dvocifreni broj poena, od 10 pa do 15 koliko su ih postigla njih čak petorica (Millsap, Jokić, Murray, Harris i Craig).

Latest Posts

NE PROPUSTITE