Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vučević i Davis najbolji igrači prošlog tjedna

Poznata su imena dvojice košarkaša koji su pružali najbolje partije tijekom proteklog tjedna, a obojica igraju na poziciji centra. Na Zapadnoj konferenciji najviše se istaknuo Anthony Davis, dok je na Istoku titula pripala Nikoli Vučeviću.

Davis nastavlja s odličnim igrama za New Orleans. U tjednu iza nas svestrani je centar vodio svoje Pelikane do omjera 3-1, a to je učinio uz prosjeke od 34,3 koševa, 14 skokova, 5,3 dodavanja i dvije blokade. Također je gađao vrlo dobrih 51,1 % iz igre te 40 % iza linije za tri poena. 25-godišnji centar ove sezone nastavlja s izvrsnim nastupima i kandidaturom za MVP-a, a ova nagrada je samo potvrda njegove dominacije.

Vučević je nedavno stavljen na trade-listu u Orlandu, a svojim igrama privlači interes mnogih ekipa. Prošli tjedan je okončao s prosjecima od 27,8 poena i 10,5 skokova te je najzaslužniji za 3-1 omjer Magica. Iz igre je pogađao 58,1 % šuteva, a sada je u repertoar dodao i šut za tri poena – 42,1 % proteklog tjedna. Nikoli je ovo drugi put u karijeri da je proglašen igračem tjedna, prvi puta nakon daleke 2014. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE