Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade: ” Beasley je spreman za NBA “

Nakon povratka iz Pekinga, Dwayne Wade je odluèio progovoriti o svom iskustvu na OI i aktualnim temama u NBA ligi.

John Hollinger, jedan od najveæih struènjaka za NBA ligu, ocijenio je vašu igru u finalu playoffa 2006. kao najbolju igru ikada prikazanu u doigravanju – èak ispred Jordanovih utakmica ’88. Gdje se tu uklapa tvoje iskustvo iz Pekinga?

Kada sam vidio da me stavljaju ispred Jordana, samo sam rekao  „Wow!“. Dok sam odrastao sam uvijek sanjao da æu osvojiti prvenstvo NBA-a, ali nikada da æu osvojiti zlato. Zlato mi nikada nije ni palo na pamet. Nakon što smo izgubili u Ateni 2004. I prošlogodišnje ozljede, stvarno sam uživao u ovom.

Tko je najtalentiraniji mladi internacionalni igraè protiv kojeg si igrao, ali da veæ nije u NBA-u?

Novi deèko iz Španjolske, što je otišao u Portland – Rudy Fernandez – on je stvarno nevjerovatan talent. Naèin na koji šutira i kako je atletièan, sportski graðen, sve je super. Siguran sam kako Nate McMillan  nije htio da Rudy tako igra protiv nas, ali sam isto siguran da se istovremeno smiješkao iznutra.

A što s Ricky Rubiom? Mnogi govore kako æe biti prvi pick sljedeæe godine?

Brz je, mlad i igra sto na sat. Plus, njegova moguænost da igra na tako visokom levelu na OI pokazuje kakav je karakter. Kada upozna igru malo bolje, biti æe fenomenalan, ali trenutno nije prvi pick.

Imaš li posebne planove za svoju novu medalju?

Dat æu je svojoj majci, da je ona malo drži u rukama. A onda kada se moja kuæa u Miamiu napokon sredi, spremit æu je u svoju sobu s trofejima.

Sada ste dobili Beasleya drugim pickom, hoæete li ga gnjaviti i zadirkivati?

Ja nisam baš veliki nasilnik, ali naravno da æu ga tjerati da radi razne sitnice. Ako se, na primjer, izležavam ne idem ja onda do svlaèionice po ruènik ili Gatorade. Klinci to rade za nas. Možda bude morao iæi u kupnju za mene, donositi mi hranu i slièno.

Misliš li da je zaslužio više od drugog picka?

Mislim da su prva dva picka bila jako, jako slièna i neodluèna. I Rose i Beasley su bili odlièni koledž igraèi, samo što je Beasley bio više spremniji za NBA. Drago mi je da smo dobil njega,  jer nam može pomoæi smjesta, bez dodatnih upoznavanja s NBA igrom.

Upoznao si i Shaqa i Barkleya prilièno dobro. Tko od njih, po tebi, ima veæi ego?

Reæi æu Shaq. To je i dokumentirano. Nazivao se razlièitim imenima i nadimcima 80 puta, izjavio kako je najdominantniji centar ikada, što i je istina, ali ipak  se sam proglasio njaboljim. Uz to, bio sam fan Bullsa i Jordana pa nikada nisam previše obraæao pažnju na to što Barkley ima za reæi.

Tko su po tebi tri najbolja košarkaša iz Chicaga?

Isiah Thomas, nedvojbeno. Isto tako i Tim Hardaway. Za treæeg stvarno ne znam i ne želim nikoga povrijediti pa vam se javim kada odluèim.

Imaš li možda svog favorita na predstojeæim izborima za predsjednika SAD-a?

Ja sam deèko iz Chicaga i vjerujem u promjene. Volim sve što sada Barack zastupa kao èovjek, van politièkog okvira. Mislim da æe sve ostalo samo doæi na svoje mjesto. Uglavnom sam za promjene.

Zadnje pitanje: Cubsi ili White Soxi?

Oboje. Mnoge ljude oko tog pitanja lako zavaram. Jedan dan me vide s kapom od White Soxa, a sljedeæi dan sam na utakmici od Cubsa. I to ne samo zato jer dobro igraju ove godine, takav sam svake sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE