Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade: Godinama se nisam osjećao ovako dobro

Dosta kritika je upućeno prema Dwyane Wadeu kako nije više onaj stari tijekom prošlogodišnjeg finala, ali on im je u posljednje vrijeme pokazao kako još uvijek može igrati kao u najboljim danima.

Ove sezone nakon bolesti Chris Bosha, Wade je opet morao staviti ekipu na svoja leđa i biti onaj stari od ere prije Big Three, kada je bio glavni igrač i nositelj igre.

„Ovo je najbolje što se osjećam u posljednjih nekoliko godina. Pitate se. I probate se ne pitati, ali zašto? Zašto se nisam mogao osjećati ovako prethodne dvije godine? Ali tako je, kako je. Trenutno se tako osjećam, kada moram više odgovornosti preuzeti na sebe da bih pomogao svojoj momčadi“,  izjavio je Wade poslije utakmice protiv Portlanda u kojoj je zabio koš za pobjedu, te posljednjih 8 poena na utakmici za svoju momčad.

„Osjećam se dobro, čovječe. Dobio sam puno kritika i puno sam trenirao kako bi pripremio tijelo do stanja gdje znam, u četvrtoj četvrtini, da će se to pokazati. To meni puno znači. Kada su svi umorni, ja idem na višu razinu. I za starijeg čovjeka, uopće nije loše moći otići na razinu više”. rekao je Wade, koji je na prosjeku 21,8 poena, 5,2 dodavanja i 3,7 skokova u 49 utakmica.

Ovaj 33-godišnjak trenutno igra odličnu sezonu i pokazuje kako kad ga ozljede ne ometaju, on još uvijek može igrati na visokoj razini i sam odlučivati utakmice kada je to potrebno. U zadnjih šest utakmica ostvaruje brojke: 29.8 poena, 4.5 dodavanja, 3.3 skoka, 1.8 ukradene lopte i 55 FG%. To je onaj stari Wade kakvog smo gledali nekoliko godina unazad, kada je bio uz Kobe Bryanta najbolja “dvojka” lige.

Miami Heat je trenutno na sedmoj poziciji Istoka s omjerom 32-36, i ako Wade nastavi igrati ovako mogao bi izbjeći u prvoj rundi playoffa svog prijatelja LeBron Jamesa i njegov Cleveland.

Latest Posts

NE PROPUSTITE