Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade i ekipa izbjegli “metlu”

Košarkaši Miami Heata su uspjeli pobijediti u èetvrtoj utakmici prvog kruga doigravanja NBA lige, te su time izbjegli popularnu “metlu”, gubitak serije bez pobjede, protiv Bostona.

Dakako, Boston je i dalje u ogromnoj prednosti jer vodi 3-1, a sljedeæa utakmica (u utorak) se igra u Bostonu.

Miami je u nedjelju kao domaæin pobijedio 101-92, a daleko najviše zasluga za to ima Dwyane Wade koji je utakmicu završio sa 46 poena, te po pet asistencija i skokova. Wade je imao odlièan šut iz igre (16-24), pogodio je pet od sedam trica, a s linije slobodnih bacanja je gaðao 9-14.

Sjajnu seriju je napravio Miami, apsolutno predvoðen u tim trenucima Wadeom, u posljednjoj èetvrtini koja je otvorena sa èak 22-5 za Heat. Pobjegao je domaæin time na 10-ak poena prednosti, a Boston se samo na trenutak, prividno, približio pogodivši dvije trice. Ostalo je još dovoljno prednosti na strani domaæina, te nije bilo prilike za Boston da ostvari i èetvrti uspjeh protiv floridske momèadi.

Vrlo dobro je Wadea pratio Quentin Richardson sa 20 poena i sedam skokova. Kod Bostona su najbolji bili Rajon Rondo sa 23 poena i devet asistencija, dok je Kevin Garnett ubacio 18 uz 12 skokova.

Miami (5) – Boston (4) 101-92
(Wade 46p, 5s, 5a, Richardson 20p, 7s / Rondo 23p, 9a)
Boston vodi u seriji 3-1

Latest Posts

NE PROPUSTITE