Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade i James odveli Miami do prve pobjede

Odliènom igrom u drugom poluvremenu prve finalne utakmice Istoène konferencije NBA lige košarkaši Miamija iskoristili su prednost domaæeg parketa i protiv Bostona poveli 1-0 u seriji na èetiri dobivene utakmice.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (32)
  • Asistencije: Rajon Rondo (7)
  • Skokovi: LeBron James (13)
  • Ukradene lopte: Ray Allen (2)
  • Blokade: LeBron James (3)

Celticsi su se dobro držali do kraja druge èetvrtine u kojoj su ubacili u doigravanju ove sezone rekordnih 35 koševa. Nitko Heatu ove sezone u doigravanju nije zabio toliko u jednoj èetvrtini. No, niti to nije bilo dovoljno gostima jer su u nastavku domaæini na pogon osovine JamesWade brzo pobjegli na 12 poena viška. Èinilo se u tim trenucima da su noge iskusnim igraèima Doca Riversa preteške i bilo je jasno da neæe biti njihova povratka u susret.

Sredinom treæe treæine u trenucima kada je Miami poveæavao prednost tehnièku je pogrešku zaradio Rajon Rondo, a bilo je to veæ èetvrta u ovoj utakmici za Boston. Ranije su po jednu dobili Ray Allen i trener Rivers, dok su djelitelji pravde jednu dosudili momèadi zbog opstrukcije igre.

Iako je Heat i ovu utakmicu odigrao bez i dalje ozlijeðenog Chrisa Bosha, “posao” su s nekoliko spektakularnih akcija, posebno u treæoj èetvrtini, odradili LeBron James i Dwyane Wade. James je susret okonèao s 32 koša èime je postao prvi igraè koji je tijekom ovogodišnjeg doigravanja ubacio “keltima” više od 30. Pridodao je James tom uèinku i 13 skokova i 3 asistencije. Wade je postigao 22 uz 7 dodavanja i 3 skoka, a uz njih dvojicu solidan je bio i Shane Battier s 10 poena i isto toliko uhvaæenih lopti.

Kod gostiju je najuèinkovitiji bio Kevin Garnett s 23 koša i 10 skokova, a još jednom je efikasan u sve tri najvažnije kategorije bio Rondo sa 16 poena, 9 skokova i 7 asista. Dužni su kod Bostona ostali Paul Pierce (12 koševa), te Allen koji je za 6 koševa šutirao 1-7 iz igre.

Iduæa utakmica na rasporedu je u srijedu, takoðer u Miamiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE