Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade: Ne želim biti plaæen za nastup na Olimpijskim igrama

Nastavlja se prièa oko plaæanja NBA igraèa za nastup na Olimpijskim igrama. Sve je pokrenuo igraè Bostona, Ray Allen koji smatra da igraèi zaslužuju financijsku kompenzaciju za nastup na Igrama zbog vremena koje ulažu u pripremu i sami nastup. S njegovim rijeèima složio se i Dwyane Wade, a danas je dodatno pojasnio svoje rijeèi.

Wade je juèer rekao kako igraèi zaslužuju biti plaæeni za nastup na Igrama, a danas je odluèio dodatno obrazložiti tu izjavu jer se digla velika prašina oko njegovih rijeèi. Izjavio je kako je samo odgovarao na pitanje trebaju li igraèi biti plaæeni za nastup na Olimpijskim igrama te da njemu novac nije motiv za nastup na tako velikom natjecanju.

“Ne želim biti plaæen za nastup na Olimpijskim igrama”, izjavio je Wade u službenom priopæenju, a nakon toga je na svom Twitter profilu napisao: “Samo sam odgovarao na pitanje novinara o plaæanju igraèa. Nikada nisam tražio da budem plaæen za nastup. Ljubav prema igri i ponos prema SAD-u motivira me više od bilo kojeg novèanog iznosa.”

Nakon nastupa na prošlim Igrama u Pekingu i pretprošlim u Ateni, nastup ove godine u Londonu Wadeu æe biti posljednji na Olimpijskim igrama. Wade trenutno ima 30 godina, a s 34 æe mu trebati više odmora nakon naporne NBA sezone i logièno je da su mu ovo posljednje Igre.

Èovjek zadužen za sastavljanje ekipe, Jerry Colangelo takoðer je odgovorio na ovo aktualno pitanje:

“Sav novac koji zaradimo od nastupa na velikim natjecanjima utrošimo na troškove olimpijskog programa, kao i programa naših mladih reprezentacija, što muških, što ženskih. U posljednjih nekoliko godina uvelike smo poveæali prihode, ali to je tek dovoljno za pokrivanje svih troškova. Prilika da se predstavlja svoja zemlja veæ je velika privilegija.”

Neovisno o željama i mišljenjima NBA igraèa, izgleda da se plaæanje za nastup na Igrama neæe uvesti u skoroj buduænosti i da æe jedina financijska kompenzacija za nastup ostati ona koja se temelji na postignutim rezultatima, odnosno osvojenim medaljama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE