Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade odveo Miami do prve pobjede

Zapoèeo je i dugo oèekivani dvoboj izmeðu Miami Heata i Boston Celticsa. Prva utakmica se igrala noæas, a kao pobjednici izašli su igraèi Miamija te tako preuzeli vodstvo u seriji.

Prva dva ubaèaja na utakmici postigao je Dwyane Wade koji je cijelu utakmicu bio nerješiva zagonetka za obranu Bostona. Cijelu prvu èetvrtinu teško su se postizali koševi te se Miami tek na kraju èetvrtine uspio malo odlijepiti i otiæi na prednost od 6 poena razlike. U prvoj èetvrtini za Miami su LeBron James i Dwyane Wade postigli gotovo sve koševe, jedino je Mario Chalmers od ostalih igraèa postigao koš, on je to uspio na kraju polaganjem sa zvukom sirene.

U drugoj èetvrtini dolazi do odvajanja Miamija na veæu prednost, odmah na poèetku èetvrtine rade seriju 9-0 i odvajaju se na 29:16, a velike zasluge za to ima James Jones koji je postigao dvije trice i ubacio jedno slobodno bacanje. Jones je u ovoj èetvrtini ubacio još dvije trice te su on, James i Wade gotovo sami postigli sve koševe na poluvremenu, ali i na cijeloj utakmici za Miami. Kod Bostona najbolje je igrao Ray Allen koji je unatoè dobroj igri Wadea u obrani uspio pronalaziti prostor za šut. Prije kraja poluvremena Wade je poentirao još dva puta i na odmor se otišlo s prednošæu Miamija 51:36.

Nedugo nakon poèetka treæe èetvrtine Boston radi seriju 12-0, u kojoj je Paul Pierce ugradio 7 svojih poena, i tako se približavaju na 7 poena zaostatka. Takva se razlika održavala sve do kraja èetvrtine kada Miami postiže 9 brzih poena za vodstvo od 18 poena razlike, ali Jeff Green slobodnim bacanjem i Paul Pierce tricom u zadnjoj sekundi smanjuju tu prednost na 76:62.

Pierce dobro otvara posljednju èetvrtinu i s nekoliko svojih koševa održava Boston na životu, ali s druge strane nezaustavljiv je bio Wade. Sedam minuta prije kraja utakmice Pierce je (nezasluženo) dobio drugu tehnièku pogrešku što znaèi da je automatski izbaèen s utakmice. No Boston se nije predavao, Allen je sa svoje dvije trice približio Celticse na 8 poena zaostatka, ali ponovno se pojavljuje Wade koji svojim koševima odvodi utakmicu u mirnu završnicu. Na kraju je rezultat glasio 99:90.

Spomenuti Wade odigrao je sjajnu utakmicu te na kraju skupio 38 poena i 5 asistencija. James je postigao 22 poena uz 6 skokova i 5 asistencija, a veliki poticaj s klupe dobili su od Jonesa koji je postigao 5 trica za svojih 25 poena. Ostatak ekipe Miamija postigao je samo 14 poena.

U redovima Celticsa najbolji je bio Allen sa 25 poena, a do iskljuèenja je dobio igrao i Pierce koji je skupio 19 poena i 7 skokova. Rajon Rondo odigrao je još jednu svestranu utakmicu sa 8 poena, 7 asistencija i 7 skokova.

Miami æe priliku za poveæanje vodstva, odnosno Boston za izjednaèenje imati 4. svibnja u 01.00 po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE