Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade osigurao Miamiju vodstvo u seriji

Miami Heat uspješno je otvorio doigravanje protiv Philadelphia 76ersa. Vrlo dobro su odigrali i LeBron James i Chris Bosh, ali Dwyane Wade je bio taj koji je donio pobjedu svojoj ekipi.

Philadelphiji se malo šanse pridavalo prije ovog susreta, ali svejedno oni se nisu predavali i pokazali su da mogu konkurirati Miamiju. Utakmicu su otvorili sjajno, s puno više energije nego domaæini i ostvarili su prednost od 25-11 uz šut 60% šuta iz igre.

No drugi period igre Miami se budi i jednako kao što je Philadelphia sjajno krenula u utakmicu, tako je Miami odlièno otvorio drugu èetvrtinu u kojoj su uspjeli dostiæi prednosti Sixersa te tricom Maria Chalmersa povesti 39-38. Nakon toga Miami više nije ispuštao prednost do kraja utakmice iako je Philadelphia imala svoje prilike da se približi. LeBron James najzaslužniji je za povratak Miamija u vodstvo koje je na kraju prvog poluvremena iznosilo 54-49. James je samo u drugoj èetvrtini postigao 12 svojih poena.

Drugo poluvrijeme Miami je nastavio graditi svoju prednost koja je u jednom trenutku iznosila i +16 te se èinilo da æe Miami utakmicu lagano privesti kraju. No Philadelphia je poznata po svojoj borbenosti, nisu se htjeli predati i pokazali su da imaju dovoljno snage za vratiti se u utakmicu.

Šest minuta prije kraja Miami je imao prednost od 13 poena razlike i tada kreæe velika serija Sixersa. Prvo je Thaddeus Young postigao dva polaganja a zatim Jrue Holiday ubacuje i dvije uzastopne trice te opet Young novim polaganjem približava svoju ekipu na samo jedan poen razlike. Kada je bilo najkritiènije Miami je stavio loptu u ruke Dwyanea Wadea koji je znao privesti utakmicu kraju. Agresivno je napadao koš te iznuðivao prekršaje i uspješnim izvoðenjem slobodnih bacanja odveo svoju ekipu do pobjede 97-89.

Kao po obièaju, kod Miamija je najbolja bila trojka Bosh-James-Wade. Bosh je postigao 25 poena uz 12 skokova, James 21 poen i 14 skokova a Wade 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Philadelphiju je predvodio njihov èovjek s klupe, Thaddeus Young koji je postigao 20 poena i uhvatio 11 skokova. Elton Brand ubacio je 17 poena, dok Andre Iguodala nije puno koševa zabio, samo 4, ali je zato skupio 9 asistencija i 8 skokova.

19. travnja u 01.00h po srednjoeuropskom vremenu igra se druga utakmica ove serije u kojoj æemo saznati može li Philadelphia izjednaèiti rezultat u seriji ili æe Miami ostvariti svoju drugu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE