Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wade: Rondo je najbolji razigravač s kojim sam dijelio svlačionicu

Osvajač tri NBA naslova i jedan od najboljih igrača u povijesti franšize Miami Heata, Dwayne Wade ovog ljeta vratio se u rodni grad potpisavši ugovor s Chicago Bullsima. Tijekom 13-godišnje karijere na Floridi Wade je igrao s masom playmakera uključujući nekadašnje zvijezde NBA lige Garyja Paytona i Jasona Williamsa koji su u Heat došli na zalascima svojih karijera. Osim pokrenute dvojice vrijedni su pomena uvijek borbeni Mario Chalmers i jedan od najinteligentnijih igrača lige Goran Dragić.

No, prema riječima MVP-a finala 2006. godine najbolji playmaker s kojim je dijelio svlačionicu i parket nije niti jedan od navedenih nego to je novi igrač Bullsa Rajon Rondo koji je kao i Wade ovog ljeta stigao u Vjetroviti grad. Iako nisu odigrali niti jednu zvaničnu utakmicu zajedno Wade tvrdi, prema informacijama novinara iz Chicaga da je Rondo najbolji razigravač s kojim je nastupao.

Činjenica jeste da Wade nikada nije imao razigravača poput Ronda. Jedini koji bi se mogao porediti s osvajačem naslova 2008. s Celticsima je Dragić ali statistika vezana za asistencije daleko je na strani Ronda. Prethodne sezone bilježio je 11,7 po meču čime je predvodio ligu, njegova ekipa zabijala je 27 poena zahvaljujući njegovim dodavanjima dok suigračima prosječno dodaje loptu čak 72,4 po utakmici.

“Posjeduje zavidnu inteligenciju. Vidi dosta stvari na terenu prije nego što su zapravo i zbile zbog toga nama, kao suigračima olakšava posao”, kazao je Jimmy Butler vođa momčadi iz Chicaga.

Iako su prethodnu sezonu upisali kao uspješnu zahvaljujući lošoj kemiji unutar momčadi Bikovi za sada prema ovim izjavama neće imati problema u svlačionici. Igranje Wadea i Ronda s Butlerom otvara mnoga pitanja ali nema sumnje da će ovi iskusni All Star igrači mnogo pomoći momčadi Bullsa koju s klupe predvodi mladi trener Fred Hoiberg.

Latest Posts

NE PROPUSTITE