Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Walker odličan, Knicksi i Pistonsi iznenadili, Bogdanović vrlo dobar

Nedjeljne utakmice u NBA-u su iza nas, a sinoć smo svjedočili mnogim iznenađenjima. Warriorsi su poraženi od Pistonsa, Cavaliersi od Knicksa, a Spursi od Pacersa. Nastupe su upisali Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, a Bojan je ipak bio puno bolji.

Indiana Pacers – San Antonio Spurs 97:94

Odličnu utakmicu mogli smo gledati u Indianapolisu. Favorizirani Spursi došli su u goste Pacersima nakon poraza od Orlanda i nisu uspjeli izbjeći poraz ni od momčadi našeg Bojana Bogdanovića. Junak utakmice bio je Victor Oladipo koji je deset sekundi prije kraja pogodio step-back tricu za pobjedu. Oladipo je bio vođa Pacersa kroz cijelu utakmicu, zabivši 23 poena i upisavši pet asistencija. Odličan je bio i Domantas Sabonis na poziciji centra s 22 poena i 12 skokova, a naš Babo bio je treći najbolji s 15 poena i osam skokova.

Kod poraženih Spursa, najbolji je bio LaMarcus Aldridge s 26 poena i osam skokova. No, treba reći da je Oladipo upravo preko njega pogodio pobjedničku tricu. Odličnu partiju odigrao je i Pau Gasol sa 17 poena, sedam skokova, pet asistencija i pet blokada, no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv raspoložene Indiane.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 95:114

Što se događa s Cavaliersima? Izgubili su i treću utakmicu zaredom. Nakon tijesnog poraza od Netsa i ogromnog poraza od Pelicansa, doživjeli su još jedan ogroman poraz od Knicksa – i to na svom terenu. Knicksi su se, kao i Orlando nešto ranije, prelako obračunali s prvacima Istoka u Quicken Loans Areni. Tako su se Cavsi ovim nizom poraza spustili na 10. mjesto Istoka, pobijedivši samo tri od odigranih sedam utakmica. Teško je reći u čemu je problem, ali u ovih sedam utakmica vidjeli smo pet različitih početnih petorki Cavaliersa. Očito Tyronn Lue još traži pravu formulu za uspjeh. Najbolji u porazu bili su Kevin Love s 22 poena i 11 skokova i LeBron James sa 16 poena, deset skokova i sedam asistencija. Ante Žižić nije ni konkurirao za sinoćnju utakmicu.

Knicksi su sasvim neočekivano slavili, a najzaslužniji za to su Tim Hardaway Jr. s 34 poena i osam asistencija te Kristaps Porzingis s 32 poena i 12 skokova. S double-double učincima pridružili su im se i Enes Kanter (18 poena, 12 skokova) te Courtney Lee (15 poena, deset skokova).

Golden State Warriors – Detroit Pistons 107:115

Kakvu-takvu utjehu momcima iz Clevelanda može pružiti činjenica da ni Warriorsi nisu ušli u sezonu idealno. Štoviše, pobijedili su samo jednu utakmicu više nego Cavsi. Ovo im je već drugi poraz na domaćem terenu. Glavne zvijezde nisu zakazale – Klay Thompson zabio je 29, Kevin Durant 28 uz šest skokova, a Steph Curry 27 uz osam asistencija i šest skokova. Problem je bio u ostatku momčadi koja ih nije pratila.

Cijela ekipa Pistonsa odigrala je odličnu utakmicu. Čak pet igrača zabilo je 15 i više poena, a najbolji među njima bili su Avery Bradley s 23 poena i tri ukradene lopte te Reggie Jackson s 22 poena i pet asistencija. Andre Drummond nije bio među spomenutom petorkom, no na zabijenih osam poena dodao je čak 15 skokova, pet asistencija te pet ukradenih lopti.

Ostali rezultati:

Prvo ime dana bio je Kemba Walker s 34 poena i deset asistencija te tako pomogao svojim Hornetsima stati na kraj pobjedničkom nizu Orlanda. Ništa novo kod Giannisa Antetokounmpa, u pobjedu Bucksa nad Hawksima ugradio je 33 poena, 11 skokova i pet asistencija. Naš Mario Hezonja je za 12 minuta zabio samo dva poena.

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 106:117
Brooklyn Nets – Denver Nuggets 111:124
Charlotte Hornets – Orlando Magic 120:113
Sacramento Kings – Washington Wizards 83:110

Latest Posts

NE PROPUSTITE