Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prva pobjeda Wizardsa, NYK – ORL odgoðeno

Favorizirane momèadi nisu imale nikakvih problema pri dolasku do pobjeda u NBA ligi u utakmicama igranima u noæi sa utorka na srijedu po hrvatskom vremenu.

Tako su aktualni prvaci u svom Staples Centeru svladali Memphis 124-105 èime je upisana èetvrta pobjeda u jednako toliko susreta. Za Lakerse je Kobe Bryant svih svojih 23 poena ubacio u prvome poluvremenu, a prosjedio je i cijelu posljednju èetvrtinu utakmice. Još ga samo minuta dijeli od klupskog rekorda u vremenu trajanja na parketu koji je u vlasništvu Kareema Abdul-Jabbara. Pau Gasol je susret završio s uèinkom od 21 koša, 13 skokova i pet asistencija, dok je za Grizzliese 30 koševa ubacio Rudy Gay.

Spomenimo i Lamara Odoma i njegovih 17 poena, osam skokova i šest asistencija. Jedan od ubaèaja prebacio je granicu od 11.000 njegovih koševa postignutih u karijeri u kojoj je postao deseti igraè svih vremena u brzini postizanja toliko koševa, uz 6000 skokova i 3000 asistencija.

Dwyane Wade je ubacio 26 poena uz vrlo dobrih 12-17 iz igre, a LeBron James dodao 20 koševa i, za krilnog igraèa Miami Heata, rekordnih 12 asistencija u pobjedi 129-97 protiv Minnesotine momèadi. Zanimljiv je i podatak da je, nakon 519 utakmica, James po prvi puta u karijeri ostao bez ijednog skoka u utakmici u kojoj je ubacio 20 ili više koševa.

Uz Jamesa (prvi), Bosha (èetvrti, 13 koševa, šest skokova) i Wadea (peti) na parketu se našao i drugi izbor drafta iz 2003. godine – Darko Milièiæ. Promašio je za Minnesotu svih pet pokušaja.

S 33 asistencija (Rajon Rondo 17) i samo osam izgubljenih lopti Boston Celticsi su, predvoðeni Kevinom Garnettom (22 poena, šest skokova) i Paulom Pierceom (21 koš, pet skokova) svladali Pistonse. U Detroitu, u kojem niti nakon èetiri utakmice ne znaju za pobjedu, bilo je 109-86. Jednak start Pistonsi su posljednji puta imali 1999. godine.

Jedina utakmica koja je svoj epilog dobila u produžetku odigrana je u Washingtonu gdje su domaæi Wizardsi svladali Philadelphia 76erse 116-115. Washingtonu je to bila prva pobjeda u treæoj utakmici sezone, a Philadelphiji i èetvrti poraz u jednako toliko izlaženja na parket.

Bio je ovo premijerni ogled prvog (John Wall) i drugog (Evan Turner) izbora ovogodišnjeg NBA drafta, a mnogo je bolje izgledao, u predstavljanju domaæoj publici, Wall.

Plijenio je Wall svestranošæu ubacivši 29 koševa i ostvarivši 13 asistencija i devet osvojenih lopti (izjednaèenje klupskog rekorda). Jedina zamjerka na igru odnosi se na osam izgubljenih. Jedna od Wallovih asistencija gurnula je utakmicu u produžetak. Tricu je 0.3 sekunde prije isteka vremena pospremio Cartier Martin.

Lou Williams je ubacio 30 koševa, jedan manje od rekorda karijere, za 76erse koji ovako loše nisu startali još od sezone 2001/02. Uz 6-6 sa crte slobodnih bacanja u zadnjoj èetvrtini “stavio” je 20 koševa i, èinilo se, vodio momèad do pobjede. Do trice Martina i dodatnog vremena.

Utakmica izmeðu New York Knicksa i Orlando Magica u Madison Square Gardenu odgoðena je zbog nemoguænosti radnika da led (na kojem su dan ranije Rangersi svladali Chicago 3-2) zamijene parketom. U èišæenju dvorane pao je dio stropa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE