Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Walsh odstupio s mjesta predsjednika Knicksa

Košarka se vratila u New York, Knicksi nakon dugo vremena ponovo imaju pozitivan omjer u regularnoj sezoni i nastup u doigravanju, a tada ponovo šok. Kapetan je napustio brod i navijaèi predvoðeni Spikeom Leeom ponovo imaju razloga za brigu.

Postavši predsjednik Knicksa Walshov zadatak je bio jasan: popraviti sve ono što je Isiah Thomas napravio za vrijeme svoje vladavine, te stvoriti novu ekipu koja æe Knickse vratiti u borbu za titulu. U tri godine ekipa je oèišæena velikih ugovora kojima su bili zatrpani te napreduju sa omjera 23-59 na 42-40 i nakon deset godina èekanja Madison Square Garden ponovo ugošæuje utakmice doigravanja. Dovedeni su Stoudemire i Anthony no za uigrane Kelte to nije dovoljno te se Knicksi bez pobjede opraštaju od ovogodišnjeg playoffa. Unatoè tome navijaèi ih nagraðuju dugo oèekivanim pljeskom, shvaæajuæi kako je to ekipa u izgradnji koju oèekuju bolja vremena. I kada je Walsh trebao poèeti ubirati plodove svoga rada te dosadašnje glavobolje zamijeniti slatkim brigama on “neoèekivano” odlazi. Stvari su prilièno jasne: Carmelov trade dao je do znanja Walshu da je jednostavno prestar za taj posao. Snobovska publika Knicksa dvije je utakmice za redom uzviknula “We want Melo”, Nuggetsi su uz pomoæ Netsa izvukli previše iz tradea, te je vlasnik Dolan (uz moguæu pomoæ Thomasa) pokazao Walshu da nema potpunu kontrolu nad donošenjem odluka.

Da stvari ne postanu alarmantne i da se izbjegnu nove kritike stvoren je umjetni dojam obostranog zadovoljstva. I  tako dolazimo do standardne procedure: Dolan zahvaljuje Walshu na odraðenom poslu koji neæe biti zaboravljen, dok sa druge strane Walsh je zadovoljan uraðenim ali ipak sa 70 godina na leðima prestar da bi nastavio posao, te se veseli povratku u Indianu gdje æe biti savjetnik u ekipi Pacersa, a i imat æe više vremena za obitelj.

Pred Knicksima je zanimljiva buduænost, a pred novim predsjednikom težak posao. Trener Mike D’Antoni ima još jednu godinu ugovora i njegov posao je daleko od sigurnog. Što se ekipe tièe najavljuje se dovoðenje još jednog superstara, a kako sada stvari stvari stoje to bi mogao biti Chris Paul. Ukoliko doðe do formiranja te neve “velike trojke” èeka ih posao slièan onom koji sada ima Miami: kako popuniti ekipu sa dobrim igraèima koji ne traže novac.

Iako nije uspio dovesti LeBrona Jamesa u New York, Donnie Walsh je odradio odlièan posao koji æe teško biti nadmašiti, a koji æe svi pravi navijaèi Knicksa cijeniti. Sada je na Dolanu da naðe dostojnu zamjenu, nekoga tko æe dovršiti zapoèeti posao i neæe prirediti navijaèima Knicksa nova razoèaranja na koja su u novijoj povijesti navikli.

Latest Posts

NE PROPUSTITE